Ludovic Orban, sancționat de CNCD pentru limbajul său colorat!

11 Iulie 2019

Liderul PNL, Ludovic Orban, a primit două avertismente contravenționale de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării deoarece a folosit două expresii considerate discriminatorii

”Guvernul PSD este ca țiganul care omoară calul care trage ca sa-i ia potcoavele” și ”toţi oamenii luaţi de la coada vacii, toate scroafele suite în copac, care populează administraţia și care şi-au bătut joc de adevăraţii funcţionari, acestea sunt expresiile pentru care Ludovic Orban a fost sancționat cu avertisment. 

Președintele CNCD - Asztalos Csaba a declarat pentru RFI că Ludovic Orban a luat două avertismente contravenționale. Nu a luat amenzi.

”Detalii multe nu pot să vă dau, pentru că nu am participat la ședință. Eram într-o delegație. Cele două decizii s-au adoptat cu un vot de 5-2. (…) Și alte instituții se confruntă cu astfel de acuzații: CCR, CNA. Eu cred că ar trebui să dezbatem asupra faptei, dacă e în limita libertății de exprimare sau nu. Eu sincer nu aș fi votat pentru constatare pentru că eu consider că suntem în prezența a două vorbe din popor. Aceste lucruri se folosesc, aceste exprimări. (…) 

(...) Țiganul care omoară calul se folosește în popor. Eu nu spun că este corect a se folosi. Ce vreau eu să subliniez este dacă trebuie să intervină o instituție a statului, dacă astfel de derapaje se reglează prin sancțiuni contravenționale. Eu cred că în astfel de situații reacția pozitivă într-o societate ar fi să existe opinii contrare, adică o formă de autoreglare a derapajelor de limbaj”, a declarat Asztalos Csaba.Ludovic Orban a fost reclamat la CNCD de două femei parlamentar, de la PSD.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Ei,nu mă înebuniți ?
11 Jul 13:32
Ei,nu mă înebuniți ! Chiar ,si dl Rares Bogdan care inventează fapte ,ca să le comenteze politic ,e tolerat ?Ce zice dna ministru,lasâm raportul GRECO saă creeze cazul blell ,cum a făcut dl Tudorel Toader ?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?