Ludovic Orban:"PSD rămâne în Era Dragnea"

23 August 2019

Președintele PNL spune că judecătoarea Dana Gîrbovan, o apropiată a lui Liviu Dragnea, a mai fost propusă la Justiție, după demisia lui Florin Iordache la începutul anului 2017. "Totuși, nici măcar Liviu Dragnea nu a mers până la capăt", conchide Orban. 

Judecătoarea Dana Gîrbovan, o apropiată a lui Liviu Dragnea, este propunerea PSD pentru funcția de ministru al Justiției. Numele lui Gîrbovan a mai fost vehiculat la Justiție, după demisia lui Florin Iordache la începutul anului 2017. Totuși, nici măcar Liviu Dragnea nu a mers până la capăt.

Dana Gîrbovan a fost o susținătoare zgomotoasă a Ordonanței 13 și a modificărilor operate de PSD și ALDE la Legile Justiției și la Codurile Penale, modificări în favoarea grupului infracțional organizat condus de Liviu Dragnea. În timp ce sute de mii de oamenii protestau în stradă împotriva Ordonanței 13, Gîrbovan se războia cu DNA, calificând ancheta instituției pe tema ordonanței drept "un derapaj" și cerea "o analiză serioasă la nivel de sistem pentru a se stabili care au fost cauzele unui astfel de derapaj".

De altfel, Gîrbovan a contribuit activ la modificarea Legilor Justiției, alături de Florin Iordache, UNJR fiind singurul ONG acceptat la lucrările Comisiei speciale pentru Legile Justiției. UNJR este o organizație contestată de majoritatea magistraților, iar Dana Gîrbovan s-a evidențiat prin apărarea unor condamnați precum Dan Voiculescu și prin critici vehemente la adresa luptei anticorupție. De asemenea, a atacat instituțiile internaționale care au criticat modificările la Legile Justiției și la Codurile Penale. Dana Gîrbovan este o susținătoare a Secției Speciale de anchetare a magistraților, instituție prin care PSD încearcă să terorizeze magistrații.

Propunerea de astăzi a CEx PSD sfidează votul românilor de la referendumul pe teme de justiție, convocat de președintele Klaus Iohanns. De asemenea, reprezintă o încălcare a promisiunii făcute de liderii partidului, imediat după euroalegeri, că nu vor mai interveni în justiție. Potrivit informațiilor din presă, fostul ministru a fost schimbat pentru că a introdus în proiectul de ordonanță de urgență prezentat, recent,  prevederi care înăspresc condițiile de eliberare condiționată. Or, oamenii lui Liviu Dragnea din PSD nu doresc ca "Daddy" să stea prea mult la închisoare.De altfel, chiar premierul Viorica Dăncilă a confirmat faptul că în proiectul referitor la înăsprirea pedepselor va  rămâne doar partea care se referă la "înăsprirea pedepselor pentru crimă, viol, pedofilie", adică fără referirile la eliberarea condiționată. Cu alte cuvinte, la cererea baronilor PSD premierul girează o amputare a unui articol defavorabil corupților.

Propunerea este o dovadă a orientării anti-occidentale a PSD, fiind salutată de organele de propagandă rusești: "Oricum, să nu uităm că azi este 23 August, fosta noastră Zi Națională - ziua în care România a întors armele împotriva fascismului. Și mai în glumă, mai în serios, tot azi, prin propunerea Danei Gîrbovan, este o adevărată zi a <>". 

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Andrei Palincu
24 Aug 13:39
Domnul Orban (Ludovic) a rămas înţepenit în proiect. Poate-i spune cineva, aşa mai discret, când este cât de cât conştient, că Dragnea e la bulău şi nu mai conduce PSD-ul (poate doar prin telepatie dar asta e specialitatea altuia) că #TheRealCeauşescu a fost împuşcat demult şi în general că Pământul nu este plat.
Răspunde
0 0
Vai,ce veste,guvernul nu mai vinte tara ,ca dl Dragnea !
24 Aug 06:02
Ce beti dlu Orban ,spuneți asa din necaz sau din simpație ?Dl Dragnea nu vă avea pe dv dujman,ci serviciile să nu se amestece in justiție /si l-a costat, apropo cum stati cu condamnarea ?/i se părea dlui Dragnea că multinaționalele prea ne jupoaie si mai credea ca 2%din PIB nu trebuie cheltuit pe rachete.Ce a adus presedintele meu din SUA ?V-a spus ,să stim și noi cu promisiunile din memorandum ?Credeti ca actualul guvern calcă pe urmele lui Dragnea si nu mai vinde interesele tării pentru sprijin himeric la conducerea țării ?
Răspunde
0 0
Diaspora
24 Aug 05:48
Mandolina esti pe etilic iar?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?