Lucian Șova explică de ce n-avem autostrăzi: Țintele nu pot fi atinse cu 100 de muncitori

17 Mai 2018

Lucian Sova susține că firmele care construiesc autostrăzi de zeci de milioane de euro nu au cum să termine la timp aceste lucrări cu 100 de muncitori şi 70 de utilaje.

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, afirmă că nu este convins că țintele de execuție pentru proiecte de milioane de euro pot fi atinse cu ”100 de muncitori și 70 de utilaje”.

"Starea lucrărilor pe şantiere este mult sub aşteptări. Am avut discuţii cu toţi contractorii de pe aceste şantiere, care m-au asigurat că vor respecta termenele de execuţie. Însă, pe mine nu m-au convins că ţintele de execuţie pentru proiecte de zeci de milioane de euro pot fi atinse cu 100 de muncitori şi 70 de utilaje. Anvergura companiilor care au câştigat aceste lucrări este extrem de mare pe hârtie şi mică în realitate. Nu mă feresc să spun acest lucru", a arătat Şova, citat de agerpres.ro.

Ministrul a menționat că au fost depăşite barierele legate de exproprieri.

"Din păcate, constat că de la documente până la şosea e o cale lungă, uneori prea lungă, de cele mai multe ori din vina partajată administraţie-antreprenori. Am depăşit deja barierele legate de exproprieri. Facem un efort, dar ritmul lucrărilor este extrem de lent. E păcat că ratăm o şansă cu toţii să respectăm termenele propuse", a mai afirmat Lucian Șova.

Noul şef de la Transporturi: Metrorex ar putea trece în subordinea Primăriei generale

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Radu
17 May 14:36
Incompetenta crasa din partea autoritatilor responsabile cu aceste proiecte.
Urmarirea respectarii contractelor si bineinteles a termenelor de executie revine in primul rand beneficiarului. Cred ca sunt si alte masuri contractuale (legale) care pot fi luate in afara de plansetele unui ministru. Contracte de acest gen sunt incheiate si realizate in alte (toate) state(le) , fara a fi probleme de genul celor din Romania.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?