Lovitură pentru Liviu Dragnea. Decizia ÎCCJ privind completul de 5 judecători

28 Octombrie 2018

Plângerea depusă de Bombonica Prodana, fosta soţie a lui Liviu Dragnea, referitoare la maniera în care au fost formate completurile de judecători de la instanţa supremă, a fost respinsă, a anunţat avocatul acesteia, care precizează că va face noi demersuri pe subiect, notează Mediafax.

"Am primit, în termen, răspunsul Preşedintelui ÎCCJ la plângerea prelabilă pe care am facut-o în ce priveşte nelegalitatea Hotărârilor Colegiului de Conducere prin care s-au stabilit completele de 5 judecători în materie penală pentru anul 2018, precum şi a Regulamentului ÎCCJ cu referire la aceeaşi problemă. Desigur, aşteptam răspunsul colegiului de conducere, aceasta fiind autoritatea publică emitentă potrivit legii contenciosului administrativ. Dincolo de asta, plângerea prelabilă a fost respinsă, cu aceeaşi motivare, în esenţă, prin care conducerea ÎCCJ şi-a susţinut cererea de respingere a cererii Premierului cu privire la existenţa unui conflict juridic de natură constituţională", a scris avocatul Adrian Toni Neacşu, pe Facebook.

Apărătorul susţine că i s-au imputat prevederi neclare ale Legii 304/2004, existând două articole contradictorii cu privire la conducerea completelor de 5 judecători.

"Ca şi în precedent, apreciez, cu tot respectul profesional şi personal de care sunt în stare, imaginaţia interpretativă a conducerii ÎCCJ, deşi consider că argumentele nu se susţin juridic", transmite Neacşu.

Avocatul anunţă însă noi demersuri pe această temă şi că va participa la şedinţa Curţii Constituţionale din 7 noiembrie, care va discuta sesizarea Guvernului privind un posibil conflict între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, referitor la formarea completurilor de judecată.

"Tot azi am înaintat la dosar, în numele clientei mele din aşa zisul dosar Bombonica, o excepţie privind nelegala compunere a completului de judecată P1 al ÎCCJ. Urmează să depun acţiunea administrativă în anularea hotărârilor colegiului de conducere, însă nicidecum la instanţa de contencios administrativ, respectiv la Curtea de apel Bucureşti, care văd ca deja este sesizată. Toată atenţia mea este îndreptată acum spre Curtea Constituţională, unde probabil voi şi asista la şedinţa din 7 noiembrie, singura autoritate care poate stabili dacă există şi cât de amplu este conflictul juridic dintre legiuitor şi ÎCCJ prin crearea de către aceasta din urmă a propriilor norme de procedură, care exced legii de organizare judecătorească. Miza, pe care mi-o asum, nu o reprezintă un dosar sau altul şi nici măcar compunerea completelor de 5 judecători ci recunoaşterea realităţii juridice că din 2014 în România a existat, împotriva Constituţiei, o instanţă extraordinară", a completat Neacşu.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a contestat şi el în instanţă hotărârea Colegiului de conducere al instanţei supreme privind formarea completurilor de 5 judecători. Primul termen a fost amânat pentru data de 23 noiembrie.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Serghei
28 Oct 21:25
Sulex nu mai poate dormi linistit, ăl paște pușcăria.
Răspunde
0 0
Un cititor
28 Oct 17:33
Se cam strânge lațul pentru Liviulică și toată lumea îi arată asta.
Răspunde
0 0
Atacati legea scelerata a domnei Mocovei,avocati dumnevoastră !!!!
28 Oct 13:49
Nu stiu de ce nu se merge la rădăcină.Demnitarii,ca orice cetățean al UE ,au dreptul la două grade de jurisdictie .Prin grad se intelege în sitemul judiciar legal,un sistem ierarhic.Demnitarii se judecă la
a ICCJ,de un complet foramat de Monique Macovei din 3 judectori , si apelul sau recursul ce-o fi,se judecă tot la ICCJ ,de un complet format din 5 judectori ,insărcinați special la inceput de an.Acest
complet nu e un grdn superior ,ierarhic,de jurisdictie ,ci o jurisdicție egală.De aceea ,ce a decis Macovei ,o târăie avocatii de ani de zile,de ce nu se judecă demnitarii in două greade de jurisdictie nu de doua c o p l e t e de judecată,in care intră si adjunctii,cu sarcinie de peste tot.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?