Lovitură pentru Kovesi. Criza desemnării procurorului șef european ca oportunitate

3 Martie 2019

Între mascarada audierii candidaților pentru funcția de procuror șef european din Parlamentul European și rebeliunea magistraților din România este o legătură directă. Cea dintâi trebuia să fie semnalul pentru declanșarea celei din urmă și totodată energizantul psihologic al acesteia, scrie Adrian Severin, pe dcnews.ro.

Ceea ce scriam cu ani în urmă, și anume că MCV va deveni instrumentul cu care România va fi menținută ca membru de rang inferior al UE s-a adeverit. Frica Guvernului român de a notifica faptul caducității MCV ca urmare a expirării termenului de valabilitate al clauzei de salvgardare din Tratatul de aderare a României la UE, la 1 ianuarie 2010, își arată consecințele tragice. Ministrul Meleșcanu promisese că va face un pas în această direcție înaintea Crăciunului 2018. Nu l-a făcut. Nu i-au permis cei care îl trag de sfori.

A venit vremea ca ceea ce protagoniștii Europei germane au reușit în România să se extindă la nivelul întregii uniuni. Aceasta și în legătură cu proiectul UE cu mai multe viteze, proiect care implică printre altele întoarcerea fondurilor europene rezervate micilor contributori (deveniți mari perdanți) către marii contributori (ajunși mari profitori).

Despre instituirea unei funcții de procuror european s-a discutat la începutul anilor 2000 în cadrul Convenției privind viitorul Europei. Era vorba despre o procuratură federală care să urmărească infracțiunile transfrontaliere; cu precădere cele legate de tranzacțiile bancare și frauda fiscală. Participanții nu au căzut de acord în legătură cu crearea unei asemenea instituții și în consecință ea nu a fost preluată de Tratatul constituțional și nici de Tratatul de la Lisabona, care a asimilat substanța acestuia.

Citește continuarea pe dcnews.roSubiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
George
04 Mar 10:19
Televiziunea lui gușatu începe să devină tot mai roșie și mai aservită penalilor din psd-alde. Păcat de munca lui Rareș și a Denisei. Să-ți fie rușine gușatule, te-ai dat cu ghiță și cu penalii lui zdraknea. Ai uitat cam repede bătaia luată la universitate
Răspunde
0 0
nedeloiu
03 Mar 20:04
tu vorbesti severine tu puscariasule care vindeai votul in pe pe bani ?nu-ti este rusine gunoiule
Răspunde
0 0
nedeloiu
03 Mar 20:04
tu vorbesti severine tu puscariasule care vindeai votul in pe pe bani ?nu-ti este rusine gunoiule
Răspunde
0 0
Amalia
03 Mar 12:14
Și totuși, de ce se consumă atâta energie împotriva LC Kövesi? Mă uimește câte speculații, inclusiv lingvistice,se fac !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?