Lovitură dură pentru șoferii UBER. "Trebuie să aibă toate licențele"

11 Mai 2017

O decizie importantă a Avocatului General de pe lângă Curtea de Justiţie a Uniunii Europene spune că șoferii UBER trebuie să aibă licenţele şi autorizaţiile relevante din statele UE unde activează.

Uber oferă servicii de transport şi trebuie să obţină licenţele şi autorizaţiile relevante în statele UE, consideră Avocatul General de pe lângă Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, Maciej Szpunar. Opinia lui Szpunar este consultativă, însă de regulă deciziile CJUE corespund consideraţiilor Avocatului General.

Reglementarea Uber a fost adusă pe masa CJUE de o asociaţie a taximetriştilor din Barcelona, care susţin că firma americană face concurenţă neloială oferind servicii de transport de persoane cu şoferi care nu deţin licenţă.

Reacţia Uber: Nu se pune problema interzicerii UBER. În urma publicării opiniei Avocatului General al CJUE, Uber atrage atenţia că nu se pune problema interzicerii aplicaţiei UBER sau blocării în vreun fel a acesteia, iar conform criteriilor juridice ale UE, UBER este un "furnizor de servicii din cadrul societății informaționale", potrivit economica.net.

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?