LOVITURĂ dură pentru Buzdugan şi Morar, după scandalul glumelor rasiste. Decizia luată azi

6 Iunie 2016

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a hotărât luni, 6 iunie, că declaraţiile moderatorilor Mihai Morar si Daniel Buzdugan din cadrul emisiunii "Morning ZU", difuzată în data de 26 mai, de postul Radio ZU, constituie faptă de discriminare, iar prin declaraţiile în cauză, aceştia au creat o atmosferă ostilă, degradantă, umilitoare la adresa persoanelor de culoare, realizatorii radio fiind amendaţi cu 5.000 de lei fiecare.

Colegiul director al CNCD a stabilit o amendă contravenţională de 5.000 de lei pentru Mihai Morar şi pentru Daniel Buzdugan. Cei doi sunt obligaţi să citească rezumatul hotărârii CNCD în emisiunea radio pe care o moderează. Votul membrilor Consiliului a fost unanim.

"Colegiul director al CNCD recomandă tuturor jurnaliştilor să promoveze principiul egalităţii şi nediscriminării şi a respectului demnităţii umane", se arată în comunicatul citat de News.ro.

Hotărârea motivată va fi comunicată părţilor, în termen legal, şi este supusă căii de atac la instanţă de contencios administrativ.

SCANDAL imens cu Buzdugan şi Morar: acuzaţi că au făcut "mişto într-un mod ordinar şi incult"

SCANDALUL cu Budzugan şi Morar ia amploare: "Ar trebui să însemne ieşirea lor din radio şi TV"

Buzdugan şi Morar, scuze pentru scandalul remarcilor rasiste: "Suntem oameni"

Ediţia din 26 mai a emisiunii "Morning Zu", realizată de Daniel Buzdugan şi Mihai Morar, difuzată la Radio ZU, a intrat în vizorul Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), după ce au fost trimise peste 30 de reclamaţii, şi în atenţia Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), care s-a autosesizat în legătură cu afirmaţii făcute de cei doi prezentatori la adresa congolezilor.

Ei au difuzat "imnul" Republicii Democrate Congo, "In the Jungle". "Hai, toate maimuţele laba la blană! Cum la noi mâna la piept, la ei...", au spus realizatorii. Cei doi prezentatori au făcut aceste afirmaţii după meciul de fotbal dintre România şi Congo, disputat pe 25 mai, care s-a încheiat la egalitate, cu scorul de 1 - 1.
Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
roman
07 Jun 10:47
Uitati-va putin la "moacele/meclele" lor ! Doar putin, ca privitul mai mult de 6 sec dauneaza grav sanatatii !!!!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?