Localnicii din Măgureni sunt revoltaţi de amenajarea unei cariere de piatră

14 Februarie 2009
Foto: RTV
Foto: RTV
Revoltă într-o localitate din Prahova. Câteva sute de localnici din Măgureni au ieşit în stradă, supăraţi fiind că pe dealul împădurit din comună se amenajează o carieră de piatră. Oamenii au spus că zona, dar şi comuna ar putea fi afectate grav dacă se vor continua lucrările la carieră.
Câteva sute de oameni din comuna prahoveană Măgureni au protestat la primărie şi la firma de construcţii ce ar urma să transforme în carieră dealul din localitate. Ei au spus că această carieră va fi amplasată exact în mijlocul comunei.

Oamenii au declarat că zgomotul maşinilor ce transportă, dar şi vibraţiile, ar afecta casele aflate lângă drum.Totul a început în vara lui 2007. Oamenii au spua că au fost păcăliţi să îşi vândă terenurile pentru ceea ce urma să fie o zonă de agrement, fie un azil de bătrâni. Angajaţii societăţii au precizat că maşinile firmei nu lucrează. "S-au început numai nişte lucrări şi cu asta s-au sistat. Nu s-a început până nu se iau avizele de rigoare", a declarat Eugen Sovăială, angajat carieră.

Firma ce foloseşte piatra la Măgureni, pentru construirea autostrăzii Bucureşti – Braşov, e din Otopeni. În 2008, Garda de Mediu a dat societăţii trei amenzi pentru că a exploatat zona fără să aibă autorizaţie.

Subiecte pe aceeași temăSursă: Realitatea TV

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?