Liderul cultului Aum Shinriky, care a îngrozit lumea în 1995, a fost executat

6 Iulie 2018
Shoko Asahara
Shoko Asahara

Shoko Asahara, fondatorul cultului Aum Shinriky, ai cărui membri au organizat atacul cu gaz sarin de la metroul din Tokyo, a fost executat vineri, împreună cu alți șase membri.  

Liderul cultului Aum Shinrikyo, care a efectuat un atac cu un gaz mortal în 1995, în metroul din Tokyo, a fost executat după ce apelat la ultima cale de atac a deciziei, scrie BBC, citat de Mediafax.

Potrivit presei din Japonia au fost executaţi şi alţi şase membri Aum Shinrikyo.

Atacul sarin, cel mai grav incident din Japonia, a ucis 13 persoane şi a rănit alte mii de persoane.

Alţi şase membri ai cultului încă aşteaptă executarea.

Execuţia lui Shoko Asahara vineri dimineaţa, într-o casă de detenţie din Tokyo, a fost confirmată, iar şase adepţi au fost executaţi la scurt timp după.

Execuţiile au fost amânate până când toţi cei condamnaţi şi-au epuizat toate căile de atac în justiţie.

Asahara a mai fost acuzat de câteva alte crime şi de un atac cu gaz sarin, anterior, în 1994, care a ucis opt persoane şi a lăsat 600 de răniţi.

La 20 martie 1995, membrii cultului au lansat sarinul în metroul din capitala japoneză. Au lăsat pungi perforate umplute cu agentul nervos lichid în trenurile care trec prin districtul politic al oraşului Tokyo.

Toxina a lovit victimele în câteva secunde, şi le-a produs sufocare şi vărsături, unele fiind orbite sau paralizate. Treisprezece persoane au murit.

În următoarele luni, membrii cultului au efectuat mai multe încercări eşuate de eliberare a cianurii de hidrogen în diferite staţii.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?