Lia Olguța Vasilescu îl dă în judecată pe Iohannis pentru că nu o acceptă ca ministru

7 Februarie 2019
Lia Olguța Vasilescu 
Lia Olguța Vasilescu 

Lia Olguța Vasilescu, fost ministru al Muncii, a decis să-l de în judecată pe Iohannis că nu vrea să semneze numirea ei în funcția de ministru al Dezvolătării. Președintele a respins pentru a patra oară numirea sa în funcție.

Redăm declarația Liei Olguța Vasilescu:

,,Am luat act de noua scrisoare redactată de președintele Johannis și cred ca sunt îndreptățită să fac mai multe precizări:
⁃ 1. Este evident că nu există niciun motiv de legalitate pentru respingerea mea la funcția de ministru al Dezvoltării, așa cum a statuat CCR. Sunt cetățean român, cu domiciliul in România, nu sunt condamnată penal, nu am colaborat cu Securitatea (nici nouă, nici veche), nu am nicio incompatibilitate. Acest lucru îl recunoaște și Klaus Johannis și, deci, singura modalitate legală admisă de Constituție ca să fie motiv de respingere, i-a căzut de la primul paragraf.
⁃ 2. Scrie despre faptul că nu am experiența administrativă, omițând, în text, un amănunt semnificativ din CV-ul meu, transmis și la dosar, că am fost primar al unuia dintre cele mai mari orașe din România și, judecând după scorul electoral obținut pentru al doilea mandat, cetățenii au apreciat performanța mea.
⁃ 3. In plus față de președintele României care a fost doar profesor și primar, am trei mandate de parlamentar și al patrulea în curs (în două îndeplinind funcții de președinte de comisii parlamentare), am fost primar 5 ani și doi ani am deținut funcția de ministru. Așadar, experiența mea e chiar ceva mai consistentă decât a lui Klaus Johannis până a ajunge președinte.⁃ 4. Motivul real pentru care mă respinge Klaus Johannis se referă la declarațiile politice făcute în decursul anilor, drept garantat de Constituție, la art. 72, alin. 1. De altfel, acest motiv mi se pare a fi cel mai stalinist posibil. La lecția de democrație și Constituție Klaus Johannis a lipsit mereu, dar acum ține să ne arate și sub propria semnătura. 
⁃ 5. A invoca un comunicat CSM care se referea tot la declarații ale mele, în condițiile in care nu mai puțin de șase Instanțe judecătorești mi-au dat ulterior dreptate, mi se pare de-a dreptul stupid pentru argumentația respingerii pentru funcția de ministru, mai ales ca vine din partea unei persoane dovedită de Instanțele de judecată că a obținut prin fals imobile și a cărei soție refuză să se prezinte la organele de anchetă pentru a da explicații.
⁃ 6. Comunicarea președintelui se referă și la reputația și imoralitatea mea. Mi se pare mai mult decât penibil și înjositor pentru un președinte să opereze cu instrumente specifice postacilor care aruncă găleți de mizerie în oameni politici pe care nu îi agrează.
⁃ 7. Nefiind vorba de niciun fel de motiv de legalitate pentru respingere, ci doar de ura personală, consider ca dl. Klaus Johannis se încadrează perfect la infracțiunea de abuz in serviciu, prevăzută de art. 297, alin 1 și 2, Cod Penal, motiv pentru care am început deja redactarea unei plângeri penale in acest sens'', spune  Lia Olguța Vasilescu.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Andrei
08 Feb 12:15
In ce stadiu se află CENTURA Mun.Bucuresti....?
Răspunde
0 0
Nicolas
07 Feb 22:23
Hai PA...
Răspunde
0 0
cotoi
07 Feb 22:02
Vreau si eu ministruuuu sa-mi pot plati conacul ca e remuneratia mai mare , si sa-ami pot plati si cheltuielile de nunta .
Răspunde
0 0
Amalia
07 Feb 20:15
Este o vorbă care ți se potrivește cucoana, "dacă tăceai filozof rămâneai " ești miiica față de președinte, oamenii se deosebesc după educație, dar nu mai adaug nimic fiindcă antevorbitorii s-au exprimat destul de clar!
Răspunde
0 0
Ana
07 Feb 19:50
Asta este competentă să lucreze la REBU la groapa de gunoi.
Răspunde
0 0
MirceaCelTanar
07 Feb 18:23
Pentru dna Olguta: A-i spune presedintelui ales cu un numar de voturi de aproape doua ori mai mare decat tot PSD-ul vostru (si faceti mare caz de voturile pe care le- ati obtinut) "nazist", nu mai este o declaratie politica. Poate o fi fost in cocina lui Vadim, acolo unde ati facut ucenicia in politica; si se vede!
Răspunde
0 0
Nicolas
07 Feb 17:56
Olguta fata
Sa nu-ti prinzi labuta
C-ai sa zici valeu
Vai de Kurul meu....
Răspunde
0 0
johnneil
07 Feb 16:53
Daca nu plangi tot degeaba cu acest demers.
Răspunde
0 0
plugariu
07 Feb 16:42
Ha, ha, ha ! Cum sa dai in judecata asa ceva ? La cratita..., huooooo !
Răspunde
0 0
gogu
07 Feb 16:21
Tanti Olguta! Cand ai sa faci diferenta intre petarda si pocnitoare ai sa fii ministru!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?