Legea Referendumului, adoptată iar de Cameră. Iohannis, scos din procedura de organizare

4 Aprilie 2018

Camera Deputaților a adoptat miercuri proiectul PSD de modificare a Legii referendumului, în aceeași formă în care a fost trimisă la promulgare, respingând cererea de reexaminare a președintelui Klaus Iohannis. Au fost 195 voturi "pentru", 71 "contra" și 6 abțineri.

Legea a fost deja contestată la Curtea Constituțională și modificată că urmare a unei decizii de neconstituționalitate, astfel că președintele va fi obligat să promulge legea, Camera Deputaților fiind decizională.

Prin acest proiect de lege, PSD îl scoate practic din procedura organizării unui referendum de revizuire a Constituției pe președintele României, întrucât până acum parlamentul elabora câte un proiect separat de lege de fiecare dată când se organiza un astfel de referendum, pe care președintele îl promulga sau îl putea retrimite parlamentului la reexaminare. 

După ce Curtea Constituțională a decis anul trecut că dată organizării referendumului de revizuire nu poate fi stabilită prin hotărâre de Guvern, parlamentarii au modificat textul legii așa încât referendumul pentru revizuirea Constituției să aibă loc în ultima duminică din perioada de 30 de zile de după adoptarea inițiativei constituționale.

Acest proiect este necesar pentru a putea fi organizat referendumul național pentru redefinirea familiei, că uniune dintre un bărbat și femeie, în Constituție, că urmare a inițiativei cetățenești promovate de Coaliția pentru Familie.4"După ce președintele o promulgă, după ce va fi publicată în Monitorul Oficial, vom decide imediat să se continue procedura în Senat, respectiv votul efectiv pentru revizuirea Constituției și stabilirea datei referendumului", a declarat săptămâna trecută Liviu Dragnea, la finalul ședinței Biroului Permanent Național al PSD.

Vicepremierul Paul Stănescu spunea atunci că este posibilă organizarea unui referendum în luna mai.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
justitiarul
04 Apr 16:45
Nu Iohanis a fost infrant ci presedintele care va fi
Răspunde
0 0
emcos
04 Apr 13:48
Doamne, astia ne transforma in trib. Ridica catedrale mamut si insufla teama pt progres sa nu cumva sa ridicam capul. Asa pot sa isi controleze electoratul...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?