Legea pensiilor, MODIFICATĂ. Vârsta de pensionare a fost REDUSĂ! Cine sunt beneficiarii

4 Iulie 2018
Legea pensiilor, MODIFICATĂ. Vârsta de pensionare a fost REDUSĂ! Cine sunt beneficiarii
Legea pensiilor, MODIFICATĂ. Vârsta de pensionare a fost REDUSĂ! Cine sunt beneficiarii

Comisia pentru muncă şi protecţie socială a Camerei Deputaţilor a adoptat o iniţiativă de modificare a Legii Pensiilor prin care se reduce stagiul de cotizare pentru mai multe categorii de pensionari care au muncit în condiţii speciale, precum şi vârsta standard de pensionare cu 13 ani.

"Pentru persoanele care au realizat un stagiu de cotizare de cel puţin 25 de ani în activităţi în locuri de muncă încadrate în condiţii speciale (aviaţia civilă, siderurgie, subteran, risc radiologic, unităţi de transport maritim şi fluvial, foraj sonde de ţiţei şi gaze, etc) se reduce vârsta standard de pensionare cu 13 ani şi raportarea pentru calculul pensiei la un stagiu de cotizare de 25 de ani", se arată într-un comunicat al Camerei Deputaţilor, citat de mediafax.

De asemenea, prin amendamentele propuse, se reduce stagiul complet de cotizare de la 30 la 25 de ani pentru personalul artistic care a realizat cel putin 20 de ani în locurile de muncă respective.Totodată, toate pensiile recalculate vor beneficia de raclacularea pensiilor utilizându-se stagiile de cotizare stabilite la data înscrierii/recalculării pensiei sau hotărârilor judecătoreşti.

Mai mult, de reducerea stagiului de cotizare la 25 de ani beneficiază şi persoanele înscrise la pensie după anul 2011, potrivit comunicatului Camerei Deputaţilor.

Iniţiativa a fost respinsă în Senat, ca primă cameră sesizată, pe 20 iunie 2017, dar a fost adoptată, miercuri, de către Camera Deputaţilor, ca for decizional, prin urmare, legea merge spre promulgare la preşedintele României.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Toma Marieta
07 Jul 10:55
Ce se va intampla cu noi pensionari care am cotizat mai mult de 30 ani la femei si 35 de ani la barbati. Formula de calcul a pensiei la numitor la noi este de 35 pe cand la alti este de 20, 25 ani. Cine poate sa-mi explice este echitabil oare? Tot cei care muncesc mai mult suntem nedreptăţiţi. Intelegem pe cei care au lucrat in conditii deosebite sa se bucure de niste pensi favorabile. Dar sa nu uitam ca ei iesind la pensii cu 13 ani cate beneficii si idexari vor castiga pe parcusul celor 13 ani in care nu lucreaza. Si daca mai luam in calcul si sporurile de grupa de 50 si 25% vor crea discarpante majore intre ei si cei care au cotizat mai mult de 35 ani. Numitorul ramanand de 35 la formula de calcul pentru celalti pensionari care muncesc mai mult de 30, 35 ani, ei vor fi mereu in pierdere la pensii cu trecerea anilor. Este echitabil oare? Nu trebuie sa fie aceeasi formula de calcul pentru toti pensionari?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?