"Bomba cu ceas" din legea pensiilor. "Urmează creșteri de taxe și impozite", avertizează AmCham

17 Octombrie 2018
Legea pensiilor, criticata dur
Legea pensiilor, criticata dur
FOTO: B1.ro

Experții Camerei Americane de Comerț din România (AmCham România) ridică o serie de obiecții de bun simț cu privire la noua lege a pensiilor care urmează să aibă un impact bugetar de 81 miliarde de lei anual, începând din 2021. Este de așteptat să vedem "ajustări bugetare drastice în sensul creșterilor semnificative de impozite și taxe".

Experții AmCham România își exprimă îngrijorarea cu privire la creșterea substanțială a cheltuielilor cu asistența socială pe care proiectul adoptat de Guvern o generează la nivelul bugetului general consolidat.

Legea pensiilor ar trebui să conțină în expunerea de motive, spun oficialii americani, informațiile despre sursele de finanțare a cheltuielilor, în conformitate cu prevederile Legii finanțelor publice nr. 500 /2002 și ale Legii responsabilității fiscale nr. 69/2010.

"Semnalăm lipsa de sustenabilitate economică a creșterilor de cheltuieli ce decurg din modificările propuse de acest proiect, până la un nivel ce prezintă un risc ridicat de a crea dezechilibre bugetare care depășesc cu mult limitele prevăzute de angajamentele europene ale României sau potențialul de finanțare de care dispune economia românească", se spune într-un comunicat al asociației. Din AmCham fac parte peste 430 de companii americane, multinaționale și românești.

Este de așteptat ca în lipsa unor surse de finanțare clar identificate, astfel de măsuri să fie urmate de adoptarea intempestivă a unor ajustări bugetare drastice în sensul creșterilor semnificative de impozite și taxe sau/și reducerilor masive de cheltuieli, sacrificând de cele mai multe ori investițiile, atât de necesare pentru o creștere economică sănătoasă, se mai spune în punctul de vedere citat.Alte riscuri semnalate de AmCham, dar ignorate de Guvernul Dăncilă: legea pensiilor are potențialul de a intensifica tensiunea socială sau de a periclita situația macroeconomică a țării.

Vezi argumentele complete aici.

 

Fișiere din articol:Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Jan
17 Oct 16:15
Ce stiu prostii din hamerica !!! Domnul cris terhes si juliani au dat okul si e suficient ! In plus, exista fmi si be sint gata sa indoape cu banet romania ca pe o gisca gata sa fie pusa la cuptor ! Mai mult, actualii ciocoi au facut o condica si au semnat ca copii si nepotii lor (unii le zic beizadele dar e vorba de rautate pura) vor fi gata sa munceasca peste program toata ciata daca e cazul ca sa plateasca in rapid actualele imprumuturi ! Totul e calculat ! De unde titlurile astea care induc panica in populatie plina voiosie ! Pina miine este inca mult ...
Răspunde
0 0
Jan
17 Oct 16:03
Ghici cui nu ii pasa !!!? Ghici ciuperca cina are bani suficienti din salariu sau pensiutza muncita cu sudoare si singe ? ... e un pas inainte din a mai tria cine vrea sa stea in tara si cine vrea sa plece !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?