Legea Junglei în Delta Dunării! Patronii unui hotel de lux interzic autorităților să îi controleze

5 Septembrie 2014
Delta Dunării
Delta Dunării
FOTO: Grup RC

Legea junglei, în Delta Dunării. Doi patroni de hotel, tată şi fiu, ţin la respect autorităţile din Tulcea. Aceştia nu permit nici Gărzii de Mediu, nici Asociaţiei Biosfera Deltei Dunării şi nici reprezentanţilor Apelor Române să le inspecteze hotelul. Ba chiar sar la gâtul turiştilor care se apropie de complexul hotelier.

Marin Gostin şi fiul său, Bogdan Marian Gostin, au ajuns să facă legea în Delta Dunării. Aceştia deţin un hotel de lux în localitatea Murighiol, din judeţul Tulcea, o zonă protejată prin lege, care face parte din biosfera Deltei Dunării.

Din 2010, când au devenit proprietari, nu au mai permis niciunei autorităţi locale sau naţionale să vină în inspecţie.

De exemplu, Garda Naţională de Mediu s-a deplasat de mai multe ori la acest hotel pentru a vedea dacă respectă normele de construcţie şi dacă zona în care a fost ridicat nu este afectată. Inspectorii nu au reuşit să facă verificările însă, din cauza patronilor, care le-au spus că este proprietate privată şi nu desfăşoară activitate economică.

Nici reprezentanţii Administraţiei Naţionale Apele Române nu au putut face verificări. Cu toate că în anul 2008 au remis o notificare hotelului prin care cereau respectarea normelor privind poluarea zonei cu apă menajeră.

Când inspectorii s-au întors pentru a verifica, nu au mai fost lăsaţi să intre în incinta hotelului. Motivaţia a fost aceeaşi: e proprietate privată şi nu desfăşoară activitate economică.

Hotelul de lux a fost dat în folosinţă încă din anul 2005 însă, şi are aviz al Autorităţii Naţionale pentru Turism. De asemenea, a obţinut, în 2003, un aviz de mediu din partea Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării. Proprietarul de atunci al hotelului a fost nimeni altul decât Horia Teodorescu, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea.

Culmea este că acesta susţine că hotelul a primit în 2003 avizul de construire, având TOATE documentele necesare impuse de ordinul 839 din 2009. Mai mult, Consiliul Judeţean Tulcea arată că a realizat recepţia lucrării, ATENŢIE, cu ajutorul administratorului firmei care a construit hotelul, contabilului acesteia şi a un specialist în construcţii, cel mai probabil angajat al firmei.

Faptul că-l au de partea lor pe şeful Consiliului Judeţean i-a făcut, probabil, pe afacerişti să nu mai ţină cont de nicio lege.

Un turist a povestit cum a fost la un pas de moarte după ce, din întâmplare, a trecut cu barca prin dreptul acestui hotel. Omul susţine că mai mulţi angajaţi l-au atacat şi au încercat să-i scufunde barca. Aceştia i-au spus că e o zonă privată şi că nu are ce căuta acolo. Norocul turistului a fost că barca a rezistat şi a reuşit să se refugieze pe malul celălalt.

Desigur, poliţia nu a luat nicio măsură!Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Tell
10 Dec 09:55
Cum adica , nu desfasoara activitati economice , de vreme ce e vorba de un hotel ? Sau, e societate de caritate si cazeaza turistii pe gratis ? Autoritati de tot rahatul, te duci neicusorule cu mascatii , il faci pachet cu sfoara groasa de 3 degete si-i mai pui si pistolul la timpla , sa vezi ce proprietate privata pe luciu de apa , o sa viseze ei ! In Delta dunarii , NU poate xista proprietate "privata" pe luciul de apa , atita timp cit e parte a unei Rezervatii Ecologice mondiale !!!!!!
Răspunde
0 -4
Valer
06 Sep 07:15
Ba nebuniloooor,omul spune ca NU desfasoara activitati economice,ce sa cauti in casa lui?!
Răspunde
0 -3
Valer
06 Sep 07:15
Ba nebuniloooor,omul spune ca NU desfasoara activitati economice,ce sa cauti in casa lui?!
Răspunde
9 0
jiji
05 Sep 15:03
O fi hotelul ce a cazat psd istii in septembrie 2013 la o ..consfatuire
Răspunde
Comentariu ascuns datorită voturilor negative ale vizitatorilor. Click aici pentru vizualizare.
32 -1
vestic
05 Sep 11:18
Si daca e proprietate privata inseamna ca nu se mai supune legilor statului? Ar trebui sa fie pus la punct acest mic burghez care sigur are spate,de aceea isi permite sa faca pe sefuletul. Din pacate asta e politica din sud-estul tarii.Fara rautate.
Răspunde
6 0
trotzki
05 Sep 14:59
2 nu exista proprietate privata PE APA...suprafata unei ape curgatoare, cu atat mai mult intr-un spatiu protejat este proprietatea statului...chiar daca o persoana detine in proprietate pamantul de langa apa.
34 -7
mihai
05 Sep 10:19
Daca, unul ca, V V Pinochio Ponta face ce face cum vrea, fara nici o jena, putem sa consideram ca, Romania nici nu mai exista.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?