Legătura dintre Cuplul Barna & Cioloș și informatorii minori ai Securității

18 August 2019

După cum deja se știe, USR și PLUS, formațiuni politice conduse de Dan Barna și, respectiv, Dacian Cioloș, au încheiat un Protocol de constituire a unei alianțe politice.

Printre altele, documentul stabilește modul de desemnare a candidaților comuni la prezidențiale, locale și parlamentare, precum și criteriile de excludere a candidaturii celor cu probleme de ordin penal și a foștilor colaboratori ai poliției politice comuniste.

Cu privire la ultima categorie, Protocolul conține o prevedere mai mult decât bizară: „Nu vor putea fi desemnate drept candidați ai Alianței persoane care au avut calitatea de lucrători activi sau colaboratori ai Securității sau, majore fiind, au semnat un angajament cu Securitatea înainte de 1990”.

Altfel spus, vor putea fi desemnați drept candidați ai Alianței USR-PLUS cei care au fost colaboratori ai Securității, dar doar aceia care la data recrutării erau minori. Da, așa este, Securitatea recruta minori! La recrutare, minorul se angaja să colaboreze fără știința părinților sau a tutorilor legali. În ochii poliției politice comuniste, începând cu vârsta 12 ani, orice copil devenea apt pentru a fi recrutat ca informator!

Despre cea mai imorală linie de muncă a Securității, transformarea copiilor în spioni ai părinților, colegilor și dascălilor lor, s-a vorbit foarte puțin, chiar și securiștilor fiindu-le jenă de acest subiect. Atunci, ce i-o fi apucat pe Dan Barna și pe Dacian Cioloș, șefii celor două formațiuni care se prezintă a fi coborâte direct de sub aripile pure ale arhanghelilor cerești, să trateze în mod expres această categorie în Protocol? Mai întâi, să vedem ce era cu elevii-informatori ai Direcției a I-a, Informații Interne, a Securității Statului, după care răspunsul va veni de la sine.

Citește continuarea pe evz.ro.

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Diaspora
19 Aug 00:13
Astia sunt Ciuma Noua, oameni noi cu state vechi in turnatorii si ilegalitati comuniste. Sponsorizati la greu de filiera creata cu banii lui Soros, vin cu un concept nou de manipulare si speculare a necunoasterii unora din marea multime de alegatori. Si Macron a declarat ca sursa de finantare a partidului sau tot o entitate din filiera Soros, ce este asa greu de priceput? Oameni aparent noi dar in care zac niste dr.aci mai mari decat am vazut pana acum.
Răspunde
0 0
Un comunist batran
18 Aug 16:03
DAR DESPRE ACTUALI OFITERI AI SERVICIILOR SECRETE STRAINE ( de exemplu franceze) CE AU A SPUNE IMACULATII DIN USR + ?
SAU EI , N-AU MANCAT USTUROI DAR NU STIU SA EXPLICE DE CE LE PUTE GURA.
VOR REUSI OARE SA PUNA ROMANIA LA CHEREMUL LUI MACRON ?
Răspunde
0 0
ioan
18 Aug 12:41
intr-adevar ii ceva curios aici. daca faci un calcul poti cumva nascoci sau poate inventa ca unul sau cativa dintre ei ar fi fost intr-o asemenea situatie. bine bine dar noi avem probleme de sute si mi de ori mai mari decat astea, cu o clasa politica corupta pana in maduva oaselor , care sunt in stare sa schimbe legi , judecatori, procurori si orice altceva doar ca sa fie ei nepedepsiti pentru ce au comis, plus ca vor ca si pe viitor aceste faradelegi sa nu mai fie ilegale. am inebunit oameni buni? crimele sa fie legale? prioritatea nr 1 este extirparea infractorilor si coruptilor din orice post public. pedepsirea lor si confiscarea tuturor averilor acestora. stabilirea de reguli ( care deja exista in toate tarile civilizate) si mai ales implementarea lor. pedepsirea vinovatilor de la crimele din 89 incoace. ma refer la cele cu iz politic, gen revolutie, mineriade, contramanifestatii, etc. eliminarea politicului din administratie. asta este o piatra care atarna greu in progresul Romaniei. hai sa le facem astea si apoi mai vedem
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?