Lacul Sărat, în pericol! Soluțiile propuse

11 Septembrie 2019

Nivelul Lacului Sărat scade pe zi ce trece, iar dacă acest ritm se menţine în continuare, foarte curând luciul de apă o să lase loc unui teren arid, acoperit de o crustă de sare, potrivit realitateadebraila.net.

Aflată de ani de zile într-o degringoladă din care pare să nu-şi mai revină, Staţiunea Lacu Sărat este pe punctul de a dispărea efectiv. Lacul Sărat, cu proprietăţi terapeutice recunoscute de specialiști, este aproape secat. Nivelul luciului de apă a scăzut continuu, de la începutul verii şi până acum. Mai mult de jumătate din suprafaţa altădată acoperită de apă este acum pământ uscat, alb pe alocuri de la sarea rămasă sub razele soarelui, sau cu tentă roşiatică, de la microorganismele bogate în iod, moarte odată cu retragerea apei.

Astăzi, într-o conferință de presă, primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir, a vorbit despre situația Lacului Sărat. O situație a semănătoare s-a mai manifestat în urmă cu 10 ani, când acesta deținea funcția de director la Garda de Mediu Brăila și când s-a luat decizia de a se băga apă în Lacul Sărat din Lacul 2, cu care exista o comunicare printr-o țeavă care subtraversează DN2B, dar care acum se pare că aceasta ar fi opturată.

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?