La frontierele României au fost instituite măsuri de protecţie contra gripei noi

13 Iunie 2009
Foto: RTV
Foto: RTV
Pandemia de gripă nouă a pus pe jar autorităţile române. La frontierele din România, cei care intră în ţară sunt informaţi despre simptomele bolii şi sunt sfătuiţi ce să facă dacă se simt rău. Pentru că sunt primii care intră în contact cu eventualii purtători ai viruslui H1N1, vameşii poartă măşti de protecţie şi mânuşi.

Măsuri sporite de protecţie pentru toţi angajaţii vămilor sau aeroporturilor din ţară.  Aşa a decis, vineri, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. La Vama Albiţa, cea mai mare din estul ţării, au ajuns 500 de astfel de seturi de echipamente.

''Toţi sunt pregătiţi, pentru că au grijă de sănătatea lor, ştiu că trebuie să folosească batiste de unică folosinţă. La noi autocarul este dotat cu apă de ajuns'', a precizat Cristian Solona, manager companie de turism.

La intrarea în tură, vameşii şi poliţiştii de frontieră sunt instruiţi şi primesc echipamentul de protecţie, pe care îl poartă la efectuarea controlului.

Măsuri de protecţie similare au fost luate la toate vămile din ţară, dar şi în aeroporturi. Românii care s-au întors sîmbătă din Italia, au fost informaţi la bordul aeronavei, în timpul zborului, despre efectele gripei porcine şi au fost rugaţi să completeze un formular.

La aterizare, în incinta aeroportului din Bacău, pasagerii au trecut printr-un filtru, unde au fost avertizaţi că gripa porcină a ajuns şi în România. Subiecte pe aceeași temăSursă: Realitatea TV

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?