La ce se uită angajatorii din străinătate care recrutează români

22 Septembrie 2014

Majoritatea angajatorilor străini preferă să angajeze persoane care cunosc o limbă străină cel puțin la nivel conversațional și cer experiență în domeniul în care se face angajarea, conform datelor platformei de recrutare Tjobs.ro.

Datele arată că 80% dintre angajatorii străini preferă să angajeze persoane care cunosc o limbă străină cel puțin la nivel conversațional, în timp ce 60% cer experiență pe domeniul în care se face angajarea.

În același timp, 50% dintre angajatori sunt preocupați ca noul angajat să se adapteze la tradițiile și obiceiurile din țară/zona în care urmează să lucreze, 35% optează pentru candidați cu diplomă de specializare, 30% solicită cazier judiciar curat și 20% solicită minim o recomandare de la un fost angajator.Datele mai arată că țările care au oferit cele mai multe locuri de muncă pentru români, în august 2014, au fost Anglia (19.000 de poziții), Germania (peste 5.000),  Italia (peste 2.200), Danemarca (2.000) și Grecia (2.000).

Departamentele cu cele mai multe locuri de muncă pentru români în luna august sunt Personal Medical și Sanitar (8.300), Hotel/ Turism (peste 6 mii), Îngrijire Bătrâni (peste 3.500).

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?