Klaus Iohannis o respinge din nou pe Adina Florea, propusă de Tudorel Toader la șefia DNA

9 Ianuarie 2019

Președintele Klaus Iohannis a respins-o pentru a doua oară pe procuroarea Adina Florea de la șefia DNA. Șeful statului și-a motivat decizia într-o scrisoare oficială către ministrul Justiției Tudorel Toader. 

Klaus Iohannis a motivat respingerea Adinei Florea pentru postul de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție spunând că documentația transmisă nu conține dovada care să ateste că procuroarea nu a făcut parte din serviciile de informații înainte de 1990 sau nu a colaborat cu acestea.

”Urmare adresei dumneavoastră nr. 30/71403/2018/27.12.2018, prin care ați înaintat solicitarea de reevaluare a propunerii de numire în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție a doamnei Adina Florea, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța,

Văzând incidența dispozițiilor art. 54 alin. (1) și (2) prin raportare la art. 48 alin. (10) și (12) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor și considerentele Deciziei Curții Constituționale nr. 358/2018,

Ținând seama de faptul că atestarea îndeplinirii condițiilor legale pentru numirea procurorilor în funcții de conducere se realizează în formele și în modalitățile prevăzute de lege, inclusiv în condițiile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 24/2008 privind accesul la propriul dosar și deconspirarea Securității,Luând act de faptul că, în continuare, documentația transmisă nu conține dovada care să ateste îndeplinirea condiției prevăzute la art. 48 alin. (10) din Legea nr. 303/2004, respectiv aceea ca persoana propusă să nu fi făcut parte din serviciile de informații înainte de anul 1990 și nici să nu fi colaborat cu acestea.

Având în vedere că prin considerentele Deciziei nr. 358/2018, Curtea Constituțională nu recunoaște ministrului justiției - în virtutea rolului central al acestuia în cadrul procedurii de numire a procurorilor în funcțiile de conducere prevăzute la art. 54 alin. (1) din Legea nr. 303/2004 - posibilitatea înaintării unei propuneri cu eludarea condițiilor obiective impuse de lege,

Constat că subzistă temeiurile de fapt și de drept avute în vedere la respingerea propunerii inițiale de numire în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție a doamnei Adina Florea, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța”, precizează șeful statului într-o scrisoare pentru Tudorel Toader.

Tudorel Toader a propus-o iniţial pe Adina Florea pentru şefia DNA în luna noiembrie, iar pe data de 21 noiembrie preşedintele a anunţat că o respinge pentru că documentaţia nu conţinea adeverinţa CNSAS care să arate că nu a existat o colaborare a candidatului cu fosta Securitate.

A doua propunere a Adinei Florea făcută de Tudorel Toader a venit pe data de 27 decembrie 2018.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Solutia,intrarea in legalitae prin desfiintarea DNA.
09 Jan 12:01
Încă o dovada,nu asa dle Ponta,ca DNA nu e o unitate de procuratură,ci un mijloc de troc politic.Si apoi,ea,DNA,e infiintat ca in Uganda,prin OUG,ceea ce incalcă constitutia,iar prin activiattea sa a adus grave deservicii patriei.Solutia,„Din Chaos ,Doamne ,m-am născut /Ș mă întorc i Chaos”/Eminescu/.Alte tări au DNA,sau au numai crupțtie ?Ca noi cu corupția reală nu stăm prost!Aia făcuta ,aia ne mănânca la condei de semnam decrete,bre !
Răspunde
0 0
Puiu
09 Jan 17:45
2 Un comentariu ignorant cu lucruri care nu pot exista decat in visele unui copil. Vrei sa iti dau palaria de aluminiu?
0 0
Nord Korea
09 Jan 19:34
5 Radio Moscorva transmite !
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?