Iohannis INTERVINE în scandalul suspendării Realitatea TV: Sancțiunea extremă, foarte PERICULOASĂ!

16 Ianuarie 2019
Klaus Iohannis INTERVINE în scandalul suspendării Realitatea TV: Sancțiunea, extrem de PERICULOASĂ
Klaus Iohannis INTERVINE în scandalul suspendării Realitatea TV: Sancțiunea, extrem de PERICULOASĂ

CNA nu trebuie folosit ca un instrument de reducere la tăcere a jurnaliștilor. Acesta este mesajul președintelui Klaus Iohannis cu privire la decizia CNA de a suspenda temporar emisia postului Realitatea TV, așa cum a anunțat, într-o intervenție la Realitatea TV, purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale. Decizia Consiliului este fundamentată "pe criterii de ordin politic", atenționează șeful statului.

"Președintele României, domnul Klaus Iohannis, consideră că decizia adoptată ieri (marți, n.r.) de către Consiliul Național al Audiovizualului de a suspenda temporar emisia unui post de televiziune este fundamentată pe criterii de ordin politic. O astfel de sancțiune extremă este foarte periculoasă întrucât poate crea precedente și deschide calea abuzului de putere asupra mass-media. Într-un stat de drept, în care libertatea de exprimare este garantată de lege și Constituție, cenzura este inacceptabilă, cu atât mai mult cu cât decizia aparține unei instituții publice autonome, a cărei menire este protejarea interesului public. Deturnarea politică de la această misiune fundamentală constituie un act de sabotare tocmai a interesului public de a se garanta pluralitatea opiniilor și abordărilor. Jurnaliștii nu trebuie pedepsiți de către cei care dețin puterea pentru că au curajul să spună adevărul", anunță Administrația Prezidențială, prin vocea purtătorului de cuvânt, Mădălina Dobrovolschi.

"Președintele Klaus Iohannis atrage atenția că CNA nu trebuie folosit ca un instrument de reducere la tăcere a reprezentanților mass-media care critică puterea. Asigurarea libertății de expresie a tuturor opiniilor face diferența între o democrație și o autocrație. O țară este cu adevărat democratică dacă are și capacitatea de a proteja independența presei, iar jurnaliștii trebuie să fie conștienți de misiunea lor fundamentală și să fie solidari în a-și apăra dreptul de a se exprima liber", se arată pe finalul mesajului.

CNA suspendă emisia postului Realitatea TV

Reamintim că CNA a decis, marți, suspendarea emisiei postului Realitatea TV în data de 17 ianuarie, preţ de 10 minute, în întervalul 19:00-19:10. Motivul? Relatarea evenimentelor din 10 august 2018, când a fost mitingul Diasporei.

Rareş Bogdan, veste groaznică după ce s-a decis suspendarea emisiei Realitatea TV

Telespectatorii Realitatea TV sunt alături de noi! Sunt mii de mesaje de susținere care nu contenesc să vină pe mail-ul martorocular@realitatea.net, dar și pe pagina de Facebook Realitatea.Telespectatorii Realitatea au răbufnit: "Pumn în gura presei pe care ciuma roșie n-o poate manipula"

 Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
joska
17 Jan 09:23
trebuie sanctionat retroactiv si postul national TVR 1pentruca a transmis in direct lovitura de satat din decenbrie 1989.
Răspunde
0 0
joska
17 Jan 09:22
trebuie sanctionat retroactiv si postul national TVR 1pentruca a transmis in direct lovitura de satat din decenbrie 1989.
Răspunde
0 0
Sanctuinile se discuta la tribunal,chira date de CNA!
17 Jan 06:08
De ce dle presedinte sunteti partizan ,mai ales ca o institutie a staului poate fi corecta sau poate gresi,dar greseliel se discuta si se solutioneaza la tribunal.Mai aveti incredere in justitie?De cea nu idrumati Realitaea sa isi caute drepturile la UE,sa NATO ?
Răspunde
0 0
mircea
17 Jan 04:21
inca o data spun ca Iohanis este istorie deja. orice initiativa,cat de intarziata ar fi, din partea lui induce ideea de frustrare. daca ar fi maine alegeri ar pierde cu scor rusinos. la el totul se intampla foarte foarte incet, poate ca e o dovada a faptului ca nu el este cel care ia deciziile, doar le citeste la TV.
Răspunde
0 0
UN OM
16 Jan 20:55
Cu tot RESPECTUL Domnule PRESEDINTE IOHANIS cred ca ar fii timpul sa actionat mai VEHEMENT impotriva acestor ABUZURI DE PUTERE din partea COALITIEI DE GUVERNARE. Sincer as putea spune ca de la ALEGERILE PARLAMENTARE trecute a trecut destul timp ca sa va dati seama ca aceasta COALITIE MONSTRUASA SI PENALA PSD-ALDE nu poate sa LEGIFEREZE CEVA BUN PENTRU TARA SI POPOR. Oare POPORUL ROMAN,care v-a dat VOTUL DE INCREDERE, merita sa vada atita NEDREPTATE si ILEGALITATE in TARA NOASTRA? In acesti ani POPORUL ROMAN a fost: UMILIT,BATJOCORIT,BATUT,GAZAT,CALCAT IN PICIOARE,AMENDAT,TIRIT PRIN TRUBUNALE sa-si dovedeasca NEVINOVATIA de ARMATA PRETORIANA("jandarmeria") SUBORDONATA POLITICULUI de cea mai joasa speta aflata la guvernare.LIBERTATEA PRESEI este in PERICOL, DREPTUL la LIBERA EXPRIMARE la fel Daca mai aveti o umbra de COMPASIUNE si PATRIOTISM in Dumneavoastra initiati PROCEDURILE LEGALE pentru DIZOLVAREA PARLAMENTULUI si a ALEGERILOR PARLAMENTARE ANTICIPATE. Daca altfel nu se poate atunci INTREBATI POPORUL prin REFERENDUM. Daca aveti alte idei mai bune cu atit mai bine,dar sa vedem ceva CONCRET,LEGAL si in FORTA INSTITUTIONALA.
Răspunde
0 0
Carlos Sacalul
16 Jan 20:53
Bravo Johanis !!! Mai ROMAN decit juma de teleorman !!!
Răspunde
0 0
GeorgeK
16 Jan 19:52
1989 a adus romanilor care vor sa traiasca liber, demn ocazia sa o si faca ... in alte tari.
Atentie insa ca in curind portile Occidentului se vor inchide....
Răspunde
0 0
Ralu
16 Jan 19:48
Vorbeste în numele tau.Daca te simti ignoranta e strict problema ta.Iti recomand sa vorbesti în numele tau , nu ne baga in aceeasi oala cu tine: Oala ignoranței.
Răspunde
0 0
Alexandrina Mustafa
16 Jan 18:58
Ar fi bine si ar fi o dovadă de democratie daca si alte posturi tv.ar fi sanctoinate mai ales pentru limbaj extrem de vulgar si mă refer la antene. Niște posturi fără pic de respect pentru telespectatori. Alaturi de Realitatea trebuie să fim cât mai multi, dar se vede că inca nu ne-am obisnuit cu adevaratele valori ale democrației. Păcat că după aproape 30 de ani nu am avansat, dimpotrivă parca ne adâncim tot mai mult in ignoranță
Răspunde
0 0
Nicolas
16 Jan 18:46
atunci domnule Iohannis actionati la CCR sau poate avocatul poporului sa o faca...daca nu este si el masluit politic...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?