Klaus Iohannis, consultări cu societatea civilă privind referendumul pe justiție

26 Martie 2019
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a convocat reprezentanții societății civile al consultări privind oportunitatea organizării unui referendum pe justiție. Anunțul a fost făcut pe Facebook de Elena Calistru, de la organizația Funky Citizens.

Am primit (și acceptat) o invitație de a participa la consultările Președintelui cu o parte din organizațiile din societatea civilă cu privire la oportunitatea organizării unui referendum pe justiție. Se întâmplă marți, la Cotroceni. Așa că am nevoie de inteligența voastră colectivă – voi cum simțiți acest posibil referendum deodată cu europarlamentarele? Strică, ajută? Cum ar trebui să sune întrebarea?

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți, la o dezbatere organizată de Festivalul OneWorld, că este aproape hotărât să organizeze un referendum pe justiție în ziua alegerilor europarlamentare din 26 mai.

”Lucrăm deja intens la asta, analizăm datele, variantele, partea legală. (...) Nu vreau să fac eu un referendum pentru ceva anume. Dacă fac referendum vreau să am parteneri nu numai partidele, vreau să am parteneri și societatea civilă, românii care își doresc să dea un semnal clar. De o săptămână încoace lucrăm foarte foarte intens. I-am rugat pe cei din echipa mea să-mi propună mâine-poimâine un prim draft de agendă, care va presupune și o întâlnire cu câțiva reprezentanți foarte hotărâți din societatea civilă”, a preciizat şeful statului, la o discuţie informală. de la ănceputul săptămînii 

Președintele Iohannis a lansat ideea unui referendum pe justiție încă din ianuarie 2017, odată cu apariţia celebrei OUG 13.Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Dureros
22 Mar 14:55
... ca doar UN OM s-a gindit sa intrebe poporul ce vrea si ce crede !!!
Răspunde
0 0
Costin Stefan
22 Mar 14:35
INTREBARE: Considerati ca degringolada adusa in toate sectoarele de guvernarea PSD-ALDE, poate impune formarea unui GUVERN NATIONAL, prin VOINTA POPORULUI exprimata intr-un referendum, cerut de presedintele IOHANNIS odata cu alegerile europarlamentare ?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?