Justiţia italiană este copleşită de clanurile de mafioţi

16 Aprilie 2009
Foto: daylife.com
Foto: daylife.com
Un întreg clan de mafioţi va fi eliberat pentru că un judecător a spus că este prea ocupat pentru a le semna sentinţa.
Legea italiană prevede că judecătorii trebuie să semneze o sentinţă, pentru a fi pusă în practică, în acest fel apărătorii inculpaţilor putând să obţină eliberarea acestora.

22 de membri ai clanului Strisciuglio din Bari, vor fi puşi în libertate. 13 dintre aceştia au fost eliberaţi miercuri, iar restul de nouă vor fi liberi săptămâna viitoare.Membrii clanului au fost condamnaţi la până la 14 ani în închisoare, pentru omoruri, intimidare, violenţă şi furt, după ce au fost închişi în ianuarie, în urma unui proces monumental în care 161 de mafioţi au fost puşi sub acuzare.

Reprezentanţi sistemului judiciar italian i-au luat ieri, joi, apărarea judecătoarei Rosa Anna De Paolo, care a făcut posibil ca aceştia să fie eliberaţi.

Giovanni Leonardi, preşedintele tribunalului penal din Bari, a declarat: "A fost un proces uriaş, 161 de persoane au fost puse sub acuzare, şi nu este uşor pentru un singur judecător să proceseze toate documentele."

Subiecte pe aceeași temăSursă: Central European News

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?