Juncker salută ”discursul foarte european” al lui Macron

26 Septembrie 2017

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a salutat, marți, ”discursul foarte european” rostit de președintele Franței, Emmanuel Macron, la Universitatea Sorbona. Șeful statului francez a împărtășit abordarea privind aprofundarea integrării europene susținută de șeful executivului european în recentul său discurs privind starea UE.

'Un discurs foarte european al prietenului meu @Emmanuel Macron', a scris Juncker pe Twitter chiar înainte ca Macron să-şi încheie discursul. 'Europa are nevoie de curaj', a completat preşedintele Comisiei Europene.

La rândul său, germanul Martin Selmayr, influentul şef de cabinet al lui Juncker, a salutat discursul preşedintelui francez, pe care l-a comentat în direct printr-o rafală de tweet-uri, scrie Agerpres.'Rareori Europa a văzut o asemenea convergenţă de opinie între un preşedinte francez şi un preşedinte al Comisiei', a subliniat Selmayr. 'Da, (sunt) câteva nuanţe. Dar şi puternice convergenţe', a completat el.

'Ideile lui Emmanuel Macron privind consolidarea zonei euro (...) vor fi discutate la summitul privind euro din decembrie', odată cu propunerile lui Juncker, a precizat şeful de cabinet al acestuia.

Şi unii comisari au salutat pe Twitter discursul lui Macron, remarcând că propuneri pe care el le-a enunţat acum au fost deja lansate sau prezentate de executivul comunitar.

Emmanuel Macron a susţinut în discursul de marţi aprofundarea integrării europene în numeroase domenii, inclusiv în sectorul apărării sau al politicii de azil, şi a pledat de asemenea pentru o politică fiscală armonizată precum şi pentru o zonă euro tot mai integrată.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?