Judecătoarea de la Tribunalul Bucureşti care lucrează şi în Franţa cere CSM să-i aprobe demisia

8 Octombrie 2009
Foto: NewsIn
Foto: NewsIn
Judecătoarea Antoanela Florescu de la Tribunalul Bucureşti, cercetată disciplinar de CSM pentru absenţe nemotivate după ce, în ultimii aproape cinci ani, a lucrat ca magistrat în Franţa, fără a renunţa la postul deţinut în România, cere Consiliului să-i aprobe eliberarea din funcţie prin demisie.
Solicitarea a fost discutată joi, în şedinţa plenului Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Judecătoarea Antoanela Florescu de la Tribunalul Bucureşti este cercetată disciplinar de CSM, pentru absenţe nemotivate, după ce, în ultimii aproape cinci ani a lucrat, tot ca magistrat, la un tribunal din Paris, fără a renunţa la postul deţinut în România.Secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM trebuia să discute, pe 7 octombrie, cazul de incompatibilitate al judecătoarei Antoanela Florescu, dar a amânat luarea unei decizii.

Antoanela Florescu este în atenţia CSM de aproximativ un an, potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Bucureşti, Laura Andrei. Tribunalul Bucureşti a sesizat CSM cu privire la situaţia Antoanelei Florescu, arătând că aceasta este incompatibilă cu statutul de magistrat român din moment ce profesează ca judecător în Franţa de aproape cinci ani. Potrivit Laurei Andrei, în urma sesizării făcute de Tribunalul Bucureşti, CSM i-a cerut Antoanelei Florescu să decidă dacă renunţă la postul ocupat în Franţa şi se întoarce în România, având în vedere că cele două posturi sunt incompatibile.

Subiecte pe aceeași temăSursă: NewsIn

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?