Județul în care trebuie să aștepți patru luni pentru a da examenul pentru permis auto

28 Noiembrie 2018

Buzoienii care vor să-şi ia permisul de conducere au de trecut nu două probe, sala şi traseul, ci şi un test al răbdării. Datele Ministerului de Interne arată că în județul Buzău, timpul scurs între proba scrisă şi cea practică poate ajunge sau chiar depăși 4 luni. De asemenea, viitorii șoferi se vaită că timpul este foarte lung, conform realitateadebuzau.net

Traseul este un adevărat calvar pentru cei care se visează șoferi, mai ales din cauza timpului uriaș de așteptare. În Buzău este de aproape 4 luni.

„Un elev ar putea, într-un an de zile să dea examen de minim 10 ori, legislaţia permiţându-i să dea din 15 şi 15 zile examen. În realitate, însă abia dacă apucă să dea de 2 ori. Nu este normal așa ceva”, spune Constantin Stuparu, un instructor auto din Buzău.

Potrivit Direcţiei de Permise, cauza perioadei lungi de aşteptare este lipsa de personal și în ciuda eforturilor depuse nu s-a putut rezolva problema.

Aceeaşi situaţie este valabilă şi pentru candidaţii care au picat traseul şi vor să se reprogrameze.„Am dat sala în august şi am fost programat la traseu în decembrie. Nu este normal ce se întâmplă. Dacă nu reuşesc să iau traseul şi voi fi obligat să repet examenul de mai multe ori, risc să-mi expire dosarul, care e valabil un singur an. Şi ca să-mi fac un nou dosar, trebuie să plătesc şcoala din nou”, a declarat Sebastian Cosma, un tânăr care şi-a depus dosarul pentru programarea la traseu la sediul DRPCIV.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Marius
28 Nov 11:44
Asa este, fiica mea a luat sala in octombrie si este programata la oras in februarie 2019.Problema vine din incompetenta Politiei, nu este alt motiv. Daca ai plie, in maxim o saptamana, dai orasul, stiu cel putin 5 cazuri. Oricum scoala trebuie s-o faci de doua ori, uita tot pana dau examenul.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?