Județul Giurgiu, sufocat de pesta porcină: 43 de focare şi 12 suspiciuni

25 Iulie 2019

Autoritățile sanitar-veterinare din județul Giurgiu nu mai pot face față avalanșei de focare de pesta porcină africană, care necesită uciderea preventivă a animalelor, astfel că au solicitat sprijinul instituțiilor similare din țară și al armatei.

Cei de la DSVSA Giurgiu au confirmat 43 de focare, iar de luni va începe sacrificarea preventivă a porcilor din gospodăriile crescătorilor din Oinacu, Gostinu, Hulubești și Valea Dragului, acțiunea fiind în derulare și în municipiul Giurgiu.

Totodată, sunt alte 12 suspiciuni de îmbolnăviri. Autorităţile au ucis până acum sute de porci, însă virusul nu poate fi stăvilit.

Patru noi focare de pestă porcină africană au fost confirmate la Giurgiu, Hulubești, Crucea de Piatră și Stoenești. În toate cele patru localităţi au murit porci din cauza virusului, iar autorităţile au luat măsura de ecarisaj şi dezinfecţie în toate gospodăriile afectate.

Directorul executiv adjunct al DSVSA Giurgiu, Claudiu Șerban, a precizat că se aşteaptă şi confirmarea pentru încă 12 suspiciuni, dintre care 6 la Oinacu, două la Hulubești, una la Gostinu, una la Greaca, una la Hotarele și una la Vedea.De astăzi, a început uciderea preventivă a porcilor din gospodăriile din municipiul Giurgiu, iar în acest sens, DSVSA Giurgiu a cerut ajutorul colegilor din țară și al armatei. De mâine, ar putea începe uciderea preventivă a animalelor din localitatea Valea Dragului, iar de luni, în Gostinu, Oinacu și Hulubești.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?