JO 2016. S-a decis cine va fi portdrapelul României la ceremonia de închidere a competiţiei

21 August 2016

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) a anunţat, sâmbătă seară, că spadasina Simona Pop, componentă a echipei care a câştigat titlul la Rio, va fi portdrapelul României la ceremonia de închidere a JO.

"Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a stabilit ca spadasina Simona Pop, componentă a echipei de spadă care a cucerit titlul olimpic la Rio 2016, să poarte drapelul României la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice. Aşa cum s-a întâmplat la fiecare ediţie a Jocurilor Olimpice, pentru a fi portdrapel au fost nominalizaţi sportivii care au obţinut cele mai bune performanţe de-a lungul competiţiei", se arată în comunicatul COSR.

În vârstă de 27 de ani, Simona Pop este de câţiva ani una dintre componentele de bază ale echipei de spadă. Ea are în palmares două titluri europene cu echipa, în 2014 la Strasbourg şi în 2015 la Montreux, plus încă două medalii continentale, argint cu echipa în 2013 la Zagreb şi bronz la individual in 2015 la Montreaux, la care se adaugă două medalii mondiale, argint în 2015 la Moscova şi bronz în 2013 la Budapesta, conform news.ro.

Ceremonia de închidere va avea loc duminică noapte, de la ora 02.00, pe stadionul Maracana.

La ceremonia de deschidere, în urmă cu două săptămâni, drapelul României a fost purtat de gimnasta Cătălina Ponor.Sportivii români au obţinut patru medalii la Jocurile Olimpice de la Rio: aur în proba pe echipe la spadă feminin, argint la tenis în proba de dublu masculin (Florin Mergea/Horia Tecău), bronz la haltere (Gabriel Sâncrăian, categoria 85 de kilograme) şi la canotaj (echipajul feminin de 8+1).

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?