UPDATE: Judecătorii mehedinţeni pasează o decizie crucială în cazul Sorina

25 Iunie 2019

Tribunalul Mehedinți a transferat Judecătoriei Drobeta Turnu Severin cererea formulată de Procurorul general Bogdan Licu de a emite o ordonanță președințială prin care minorei Sorina Săcărin, cea în jurul cărei s-a iscat un scandal național privind condiţiile adopţiei, să nu poată părăsi ţara. Iniţial procurorul general solicitase Tribunalului Mehedinţi să rezolve cererea, dar acesta a stabilit că este de competenţa Judecătoriei Tr. Severin să ia o decizie, potrivit Realitatea de Mehedinţi.

„S-a admis exceția necompetenței materiale a Tribunalului Mehedinți și s-a declinat competența către Judecătoria Drobeta Turnu Severin. Mai exact, judecătorul de la Tribunal a apreciat că nu este competent material să rezolve această instanță și că această competență revine Judecătoriei. Nu s-a judecat pe fond dosarul, ci doar s-a declinat competența. Cu privire la cererea de strămutare, se va constitui un nou dosar, care va fi tot pe rolul Tribunalului, având ca obiect strămutarea”, a precizat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Mehedinți pentru Realitatea de Mehedinţi.

Părțile din dosar
În dosarul ce îl are ca reclamant pe Procurorul general al României sunt vizați un număr de cinci pârâți: Săcărin Gabriel, Săcărin Ramona Elena, AUTORITATEA NAŢIONALĂ PENTRU PROTECŢIA DREPTURILOR COPILULUI ŞI ADOPŢIE, DIRECŢIA GENERALĂ DE ASISTENŢĂ SOCIALĂ ŞI PROTECŢIA COPILULUI MEHEDINŢI, DIRECŢIA GENERALĂ DE ASISTENŢĂ SOCIALĂ ŞI PROTECŢIA COPILULUI MEHEDINŢI și Șărămăt Mariana (asistentul maternal care a crescută pe Sorina)

Cu privire la ordonanța președințială, art. 581 Cod Procedura Civilă prevede că instanța va putea să ordone măsuri vremelnice în cazuri grabnice, pentru păstrarea unui drept care s-ar păgubi prin întârziere, pentru prevenirea unei pagube iminente și care nu s-ar putea repara, precum și pentru înlăturarea piedicilor ce s-ar ivi cu prilejul unei executări.

Toate detaliile le puteţinciti pe Realitatea de Mehedinţi.

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Radoi Gabriela
25 Jun 14:52
Este inuman sa stai cu forta , indiferent cati ani ai sau cine esti. Nu trebuie sa fi un mare filozof, sa iti dai seama ca aici sunt niste aranjamente cu acest copil. Care sunt Dumnezeu le stie , insa nu cu forta se lega sentimentele. Acest copil va ramane traumatizat pe viata, cine va aspunde ? Nimeni....Abuzul facut de uratenia aia de procuror , nu pot sa spun doamna , intrucat comportamentul ei nu a fost de doamna , ci mai degraba de o golanca bine platita, care era disperata sa rezolve treaba, indiferent de situatia tragica pe care a creat-o . De unde atata tupeu pe aceasta procuroare ? Cine o tine in spate sau cunostinta cui este ??? Un adevarat profesionist, nu se comporta niciodata asa....Copii au dreptul sa isi aleaga persoanele care sa le fie parinti, daca sentimentul de indragire, este reciproc. Ar trebui precizat in legea adoptiilor clar, ca acesti copii au dreptul de a alege si ca impotriva dorintei lor , nu pot fi luati abuziv , tarati pe jos cu forta .....Nu cu forta oameni buni , se intemeiaza o familie . Sorina este clar ca va muri , daca nu va fi adusa la familia care a crescut-o. Nu va muri de dor, ci va fi omorata de aceasta familie din america. Un om normal , se comporta normal. De ce insista aceasta familie din America , asupra acestei fetite, daca vede ca nu este indragita si dorita de fetita ???? Nu isi poate gasi un copil mai mic care sa o accepte ? Ce se ascunde de fapt , in spatele acestor insistente disperate , de-a pune mana pe copil, cu forta, cu orice pret ??? Ma intreb totusi, ce spun ceilalti procuri din sistemul nostru , despre comportamentul colegei lor ??? Chiar ar trebui intrebati . M-as bucura enorm sa stiu ca aceasta fetita , va fi inapoiata familiei care a crescut-o si va trai fericita alaturi de sora ei. M-as bucura sa traiasca , sa nu fie dusa prin America, omorata pentru organe, dupa care nimeni sa nu mai stie nimic despre ea.....Doamne ajuta ! Luptati pentru Sorina.
Răspunde
0 0
e mai buna...
25 Jun 12:59
....viata in usa departe de psd...
Răspunde
0 0
mihaitza
25 Jun 12:57
Probabil ca fetita va ramane in tara (cu malnutritia si giardia aferente) iar asistenta maternala va avea in continuare un salariu! Dar peste nu multi ani va va injura vartos si pe buna dreptate! Pe toti bagaretii cu media in frunte!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?