De ce a reclamat Jandarmeria la DIICOT "lovitura de stat" din 10 august. Motivul real este diabolic

12 Septembrie 2018

Jandarmeria Română intră în jocul politic inițiat de PSD și depune plangere penală la DIICOT în cazul protestului din 10 august, privind finanțarea externă și o tentativă de "schimbare a ordinii constituţionale", informează Realitatea TV.

Potrivit unor surse jucidiare, miza reală a acestui demers bizar o reprezintă preluarea dosarelor privind protestele din 10 august de la Parchetul General, condus de incomodul Augustin Lazăr, la DIICOT, acolo unde Tudorel Toader l-a numit recent pe Felix Bănilă.

După ce Ministerul Afacerilor Interne a secretizat documentele și înregistrările video făcute de Jandarmerie în care sunt surprinse abuzurile forţelor de ordine, acum se încearcă o nouă metodă de blocare a aflării adevărului.

Plângerea depusă acum de Jandarmerie vizează infracțiuni care sunt de competența DIICOT, articolul 397 din Codul Penal, respectiv acțiuni împotriva ordinii constituționale. Articolul de lege invocat în plangerea Jandarmeriei este următorul:

"Întreprinderea de acţiuni violente împotriva persoanelor sau bunurilor săvârşite de mai multe persoane împreună, în scopul schimbării ordinii constituţionale ori al îngreunării sau împiedicării exercitării puterii de stat, dacă se pune în pericol securitatea naţională, se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi."Plângerea Jandarmeriei, despre care s-a crezut inițial că a fost făcută de Carmen Dan nu de o instituție a statului, ar fi fost depusă marți, 11 septembrie, la doar două zile după acuzații similare făcute de liderul de facto al alianței de guvernare, Liviu Dragnea.

Dragnea: Eu sper ca DIICOT şi Parchetul General să ancheteze şi să îşi facă datoria faţă de ţară şi de stat

Preşedintele PSD a declarat duminică seară la Antena 3 că instituţiile statului n-au greşti cu nimic când au intervenit în forţă în Piaţa Victoriei în 10 august, având suficiente elemente „ca să vorbim de o tentativă de lovitură de stat".

Liviu Dragnea a spus că este convins că vor ieşi la iveală "săptămâna viitoare" (cea curentă - n.red) dovezile că protestul a fost o tentativă de lovitură de stat şi a fost finanţat din plan extern.

"Noi, pe 10 august, am avut suficiente elemente, sunt suficiente elemente ca să vorbim de o tentativă de lovitură de stat. Au fost proteste finanţate, se pare că şi din extern", a mai punctat Dragnea.

Preşedintele social-democraţilor este convins că săptămâna viitoare vor ieşi la iveală dovezile că protestul a fost o tentativă de lovitură de stat şi a fost finanţat.

"Eu sunt absolut convins că săptămâna viitoare vor ieşi public (dovezile – n.r.). Eu am auzit că săptămâna viitoare o să iasă. E mai puţin important de unde (am informaţiile – n.r.), dar sunt sigur că vor ieşi informaţii despre faptul că s-au finanţat aceste proteste, că au fost organizaţi tip paramilitar, că au vrut să ocupe prin violenţă sediul Guvernului şi au provocat întruna jandarmii. Astea sunt elemente ale unei tentative de lovituri de stat. Eu sper ca DIICOT şi Parchetul General să ancheteze şi să îşi facă datoria faţă de ţară şi de stat, nu faţă de unii indivizi sau de alte grupuri de interese, pentru că în faţa unor evidenţe, dacă vor ieşi aşa cum am auzit eu, este foarte greu să se mai ascundă adevărul. Noi ce trebuia să facem? Şi aşa s-a urmărit prin toate acţiunile, Iohannis, Cioloş, PNL, USR, inclusiv ale lui Lazăr, să se intimideze Jandarmeria. De ce? Ca să pregătească, probabil, o altă acţiune în care jandarmii să se dea de o parte şi să paralizeze instituţiile statului. Care erau motivele pentru care trebuia demisă doamna Carmen Dan?", a declarat Dragnea duminică seara.

PSD cere verificarea informațiilor privind ”finanțarea externă” a protestului din 10 august

Partidul Social Democrat a cerut marți instituțiilor statului să investigheze informațiile care ar confirma că protestul din 10 august a beneficiat de finanțare externă și a premeditat violențele.

"PSD cere instituțiilor statului să investigheze de urgență informațiile de o gravitate excepțională care au apărut în spațiul public cu privire la finanțarea externă a protestelor de stradă și premeditarea acțiunilor violente de la mitingul din 10 august...

PSD consideră că informațiile apărute în presă cu privire la mitingul din 10 august conțin indicii temeinice cu privire la acțiuni subversive menite să vulnerabilizeze siguranța națională și autoritatea statului român.

Astfel de chestiuni nu pot rămâne neinvestigate de organele de anchetă. Nu este o dispută de ordin politic ci un risc major care vizează România", se spune în comunicatul PSD de marți.

Atac mediatic cu "dovezile" iluzorii ale "loviturii de stat" 

Principali aliați mediatici ai lui Liviu Dragnea, au prezentat luni seară presupusele dovezi promise duminică de șeful PSD în sprijinul ideii că mitingul diasporei din 10 august ar fi fost finanțat din străinătate și ar fi avut o organizare paramilitară.

Luju.ro și Antena 3, în emisiunea lui Mihai Gâdea, au prezentat o înregistrare video cu un bărbat cu fața ascunsă și vocea alterată, care susține că a fost membru al comunității #rezist și îl acuză pe protestatarul Cristian Dide că a vrut să provoace intenționat ciocniri cu jandarmii.

Bărbatul nu prezintă nici o probă în favoarea acuzațiilor sale, remarcă G4media.ro.

În replică, Dide a declarat, pentru G4Media.ro, că "o mare parte din așa zisele dezvăluiri sunt niște minciuniu. (...) Singura parte pe care o putem defini ca adevărată din film este modul de acțiune al huliganilor așa cum este descris. Problema este că așa cum am spus mai sus, huliganii nu primeau ordin prin semnale de la goarnele din piață, ci prin stația de emisie recepție, chiar de la Carmen Dan," a declarat Dide.

Toate înregistrăirle au apărut la o zi după ce liderul PSD Liviu Dragnea a revenit în spaţiul public cu scneariul loviturii de stat din 10 august.

Carmen Dan, după ce secretizat probele video din 10 august: "Am putut vedea cu toții ce s-a întâmplat"

Ministrul de Interne Carmen Dan, supusă testului unei moțiuni simple în Parlament, a reluat teoria șefului de partid Liviu Dragnea, potrivit căreia s-a încercat o dărâmare a Guvernului în 10 august:

"Nu am avut indicii că a fost o acțiune de protest organizată sau susținută de o anumită entitate, de o anumită organizație sau de grupuri de persoane, că s-au primit finanțări din afară, însă am putut vedea cu toții și am urmărit și eu aseară niște filmulețe. 

Cred că sunt aspecte care reies și din acele înregistrări și cred eu că instituțiile statului se pot apleca și pentru a verifica și aceste situații. În plus, am depus la DIICOT o acțiune prin care expunem toată înlănțuirea de evenimente și fapte, particularitățile acestei acțiuni de protest și am adresat Parchetului solicitarea să facă toate verificările necesare, noi fiind la dispoziția organelor judiciare cu orice alte probe sau înscrisuri pe care le consideră necesare", a declarat marți seară Carmen Dan.

Secretar de stat MAI: Nu sunt informații că protestul a fost finanțat din străinătate

Tot marți, secretarul de stat în MAI Gheorghe Nucu a declarat, după audierea la Parchetul General în dosarul protestului din 10 august, că nu există informații potrivit cărora manifestația ar fi fost finanțată din străinătate, așa cum susține Liviu Dragnea.

Secretarul de stat în MAI a precizat presei, după audiere, că nu există informații potrivit cărora protestul ar fi fost finanțat din străinătate. Informația a fost vehiculată de Liviu Dragnea.

Gheorghe Nucu a mai spus că a fost în timpul protestului în MAI. Tot acolo a fost și Carmen Dan, dar aceasta nu a avut nicio implicare directă, a susținut Nucu.

Jandarmeria Română este condusă din 15 august de colonelul Ionuț Cătălin Sindile, care a fost împuternicit în această funcție, după ce mandatul fostului șef, Sebastian Cucoș, a expirat.
 Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Serghei
12 Sep 22:01
Care era noul guvern venit la putere prin lovitura de stat?
Răspunde
0 0
Mihai
12 Sep 17:50
Care sunt persoanele care au dat lovitura de stat?
Răspunde
0 0
Ileana Manolache
12 Sep 15:13
Nu mai manipulati poporul cu televizorul ! Puterea a regizat reprimarea unui protest pasnic.
Răspunde
0 0
Grigore
12 Sep 17:16
3 Asa e doamna! Vroia sa dărîme PSD guvernarea . La asta muream şi nu ma gindeam ! Bine ca nu i-au lăsat jandarmii . De la mine aveți nota 10 la logică.
0 0
puiu mordasan
12 Sep 15:09
Daca am avea mai multi ca Rares Bogdan, atunci am avea o tara mai buna ca afara!
Răspunde
0 0
DRAGU IONESCU
12 Sep 14:19
Vinovat de toate este Rares Bogdan, care a atitat si chemat lumea la miting. Autorizatia mitingului a expirat la ora 23
Jandarmii au avut tot dreptul sa curete piata. Astia ce latrati la tv seara de seara, ia ziceti cind jandarmii lui Boc si Basescu v-au dat omorul in 2010 cum a fost? Acum tineti cu Diaconescu si realitatea tv? Oricum, singurii care i-am calarit si snopit in bataie pe jandarmi, am fost noi, minerii, in rest mi-e lehamite de ce vad la tv seara de seara...
Răspunde
0 0
Ileana
12 Sep 15:06
2 Nu mai manipulati poporul cu televizorul ! Puterea a regizat reprimarea unui protest pasnic.
0 0
puiu mordasan
12 Sep 13:13
Cum naiba sa faci asa ceva? Lovitura de stat? Cu cine? Cu batrani si copii? Organizare paramilitara? Cu ce? Cu pancarte si mainile goale? Asta este tara in care traim? Nu avem spitale,infrastructura,scoli sau toalete in casa si avem politicieni fara nici un Dumnezeu?
Oamenii astia si-au pierdut complet simtul ratiunii si uite cum somnul natiunii trezeste monstrii cu chip uman si sigla psd....Romania trezeste-te!!!!
Răspunde
0 0
Sandu
12 Sep 13:10
Asta cu lovitura de stat sunt povești, basme pentru copii mici.
Lovitura de stat se da cu Ak47, cu Tr85 si MLI84 etc.
Răspunde
0 0
Au mai fost incercari si ale minerilor,nu numai emigratia e violenta !
12 Sep 14:50
5 Aveti dreptat dle scump,de ce l-o fi condamnat pe Miron Cozma ,care era cu mainle goale ? Si inca la 10 ani ?Sa nu imi ziceti ca voia sa darame un guvern ales democrtaic,chiar daca era de drepata ? Sau proocurorii erau de drepta .Mii de intrebari,cum ar fi cine i-a sesizat pe procurori,ca altfelramanea la condamnarea minerilor care au batut jandarmii.Ce aberatie trim ,va place domnilor ? Eu sunt in delir cu emigrataia asta care bate atata cale si nu reuseste.Ce-o face pe acolo ?
0 0
johnneil
12 Sep 13:07
Partidele de stanga de cand au fost infiintate au bagat zazanie intre oameni si au mintit cu nerusinare tot timpul. Exemplele sunt pea multe pentru a le putea enumera acum. Toata lumea care a citit cate ceva in aceasta viata stiu o parte din acele minciuni.
Răspunde
0 0
Ion Stanca
12 Sep 12:45
"Dovada loviturii de stat" va fi furnizata de Rudolph Giuliani :)
Răspunde
0 0
GETA PURDEA
12 Sep 12:37
Buna ziua , sunteti un post de prestigiu printre oameni cu carte si de carte , domnilor , nu se cade sa folositi termeni de la tabloide sau posturi TV de 3 lei...'veste bomba ' 'arunca in aer' etc etc ..din familia respectiva .. Domnilor comentati decent , asa cum stiu ca sunteti , nu cu bombastic si super, demential- veti fi mai credibili
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?