Israelienii s-au adunat să privească raidurile asupra Fâşiei Gaza

11 Ianuarie 2009
Foto: Realitatea TV
Foto: Realitatea TV
Blamaţi de lumea întreagă pentru ofensiva din Fâşia Gaza, israelienii îşi apară drepturile şi denunţă atacurile repetate ale militanţilor Hamas asupra oraşelor din sudul ţării. Sâmbătă s-au strâns în număr mare la graniţa cu teritoriul palestinian pentru a urmări bombardamentele.

Locuitorii din Ashkelon şi Sderot au fost luni la rând ţinta tirurilor Hamas. Acum cu o urmă de satisfacţie felicită armata israelină pentru atacuri. Spectacolul desupra Fâşiei Gaza nu a fost deloc unul plăcut.

Israelienii speră să scape astfel de teroarea a căror victime au fost mai bine de un an. Oraşele lor au fost bombardate, uneori zi şi noapte de combatanţii Hamas. Luni la rând au cerut guvernului o intervenţie militară pentru a pune capăt acestei situaţii. Preţul pe care îl plătesc acum este în opinia lor mic în comparaţie cu ce au fost nevoiţi să îndure. Tot ce îşi doresc este să poată ieşi pe stradă fără să audă sirenele.

De la lansarea ofensivei în Fâşia Gaza, 13 israelieni au fost ucişi, 10 dintre ei soldaţi. Un număr infim comparat cu numărul victimelor în rândul palestinienilor care depăşeşte 800 de morţi. Subiecte pe aceeași temăSursă: Realitatea TV

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?