Isărescu ironizează indicele introdus de Guvern: Ar putea fi mai mare ca ROBOR

15 Mai 2019
Mugur Isărescu
Mugur Isărescu

Guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, a ironizat campania intensă a alianţei de Guvernare împotriva indicelui ROBOR şi a afirmat că nu exclus ca noul indice introdus de Guvern să depăşească ROBOR. 

"Sunt doi indicatori diferiţi. ROBOR a fost demonizat. Orice indicator are valoare cât e credibil. Dacă îl calci în picioare şi îl ţii numai în pumni, îşi pierde din credibilitate. ROBOR la 3 luni va fi mai mare decât IRCC, dar nu foarte mult. Şi s-a dovedit acest lucru. Dacă inflaţia "vine în jos" ROBOR va fi mai mic decât IRCC. Vom trăi şi vom vedea", a spus Isărescu, citat de ziare.com.

Guvernatorul BNR a mai precizat că incertitudinile şi riscurile pe piaţa bancară internă continuă să existe şi sunt cauzate de ultimele măsuri ale Guvernului privind taxarea activele bancare şi introduicerea noului indice IRCC la calcularea ratelor pentru creditele în lei.

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a sustinut o declaratie de presa in care a prezentat detalii despre decizia Consiliul de administraţie al Băncii Centrale de a menţine rata de politică monetară la 2,50% pe an. Este a opta sedinţă consecutiv în care BNR păstrează neschimbată dobânda cheie.  Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?