Ipoteză șocantă lansată dinspre Rusia după propunerea de revocare a lui Kovesi

23 Februarie 2018

Site-ul Sputnik News, instrument de propagandă al regimului de la Moscova, avansează deja ideea suspendării președintelui Klaus Iohannis, care nu ar fi reacționat corect după propunerea de suspendare a șefei DNA laura Codruța Kovesi, lansată joi seară de ministrul Justiției Tudorel Toader.

”Eeste evident că avem de-a face cu o antepronunțare și cu un demers politic ale lui Klaus Iohannis — și se poate face lesne o legătură cu mișcări politice și așa-zis civice, cu scop clar politic. Deci, din ambele direcții se depășesc grav limitele Constituției. Cu alte cuvinte, Iohannis transformă această parte a procedurii acțiunii de demitere a Laurei Kovesi într-un motiv major de suspendare”, scrie Sputnik News, portavocea guvernului Rusiei, după reacția lui Klaus Iohannis cu privire la propunerea de revocare a șefei DNA.

”Răspunsul lui Iohannis a survenit la foarte scurt timp după ce ministrul Toader a prezentat un raport de 36 de pagini într-o conferință de presă.

Ori, aici este și a doua "esență" a mesajului — nu a fost un mesaj, ci un semnal evident pentru reacțiile contra Raportului, dar relevă și o legătură care trece, la fel de evident, dincolo de limitele constituționale.

În aceste condiții, ieșirea rapidă a lui Iohannis, cu formula tupeistă "lipsa de claritate" este o eroare care denotă un demers politic, nu unul analitic. De menționat și că raportul original, cuprinzând mult mai multe pagini cu probatoriu, nu a fost încă dat publicității.În plus, dovada că Iohannis nu a citit Raportul, este lipsa oricărei referiri profesionale din reacția prezidențială — și chiar absența în spațiul public!”, mai scrie Sputnik.

20 de ”capete de acuzare". În acest fel și-a argumentat ministrul Justiției decizia de a cere revocarea şefei DNA. În timp ce oficialii europeni și cei americani o laudă, Tudorel Toader a avut numai critici la adresa Laurei Codruța Kovesi. De la început și până la sfârșitul discursului, ministrul Justiției a acuzat-o pe șefa DNA că nu și-a făcut bine treaba, fără să scoată măcar o vorbă despre realizările Parchetului Anticorupție. 

Administrația Prezidențială a arătat ulterior într-un comunicat că ”din cauza lipsei de claritate în prezentarea Raportului privind activitatea managerială a DNA, se impune o analiză aprofundată a acestui document. Ea urmează să fie realizată la nivelul Administrației Prezidențiale de către departamentele de specialitate. Mai mult, se precizează în comunicat, în repetate rânduri, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, s-a declarat mulțumit de activitatea DNA și a conducerii sale, punct de vedere pe care și-l menține în continuare. În final se arată că Președintele României va uza de toate prerogativele constituționale pentru asigurarea funcționării unei justiții independente și pentru consolidarea statului de drept. 

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
mitrut
23 Feb 12:48
Sputnik publica, la cerere si contracost, un material al mafiei politice de la noi.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?