Ion Țiriac a primit o veste de ultimă oră de la CFR SA

18 Februarie 2019
Ion Tiriac. Foto: forbes.ro
Ion Tiriac. Foto: forbes.ro

Conform anunțului făcut de Compania Naţională CFR SA, construcţia căii ferate care va lega Gara de Nord de Aeroportul Otopeni - Henri Coandă va trece la 22 de metri de Patinoarul Otopeni, aflat în proprietatea lui Ion Ţiriac.

Compania Naţională CFR SA a anunțat, prin vocea șefei de serviciu pe proiecte din cadrul Companiei Naţionale CFR SA, Manuela Badea: "Distanţele între patinoarul de la Otopeni şi viaduct vor fi între 22 şi 26 de metri. Apoi viaductul trece peste împrejmuiri şi magazii, aşa că nu am afectat clădiri sau locuinţe. Viaductul trece la 10 metri de o clădire de birouri şi la 8 metri de un hotel, apoi traversează DN1 şi staţia finală va fi la Terminalul 1 al aeroportului, deasupra sensului girator".

De asemenea, ținând cont de traficul estimat pe tronsonul Gara de Nord - Aeroportul Otopeni - Henri Coandă, Compania Naţională CFR SA a luat decizia dublării liniei de cale ferată între staţiile Mogoşoaia şi Baloteşti, a informat agerpres.ro.

Citește detalii pe agerpres.ro!

Construcţia căii ferate care va lega Gara de Nord de Aeroportul Henri Coandă din Otopeni se ridică la suma de 583,8 milioane de lei, potrivit anunțului făcut de Compania Națională de Căi Ferate CFR SA, pentru realitatea.net.În urmă cu fix o lună, Ion Țiriac s-a revoltat după "decizia complet ruptă de realitate a Ministerului Transporturilor de a construi o cale ferată care să lege Gara de Nord de Aeroportul Internaţional Henri Coandă", așa cum o numea atunci.

Citește și: UPDATE Ion Țiriac, nervos: "Proiectul calea ferată Gara de Nord - Otopeni, inutil". Ce vrea, de fapt

Totul a plecat de la faptul că, anterior, realitatea.net a solicitat și a primit informații oficiale legate de linia de cale ferată care va lega Aeroportul Otopeni - Henri Coanda de Gara de Nord din București.

Citește și: Anunț oficial pentru realitatea.net despre trenul care va lega Aeroportul Otopeni de Gara de Nord. Durată + costuri

În finalul e-mailului, s-a precizat clar: "Traseul liniei CF Gara de Nord – Aeroportul Henri Coandă nu afectează Patinoarul Arena și nici accesul la acesta".Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?