Iohannis, vinovat de înaltă trădare? Cum a răspuns ministrul Justiţiei

1 Ianuarie 2019

Ministrul justiției, Tudorel Toader, a comentat presupusa acuzație de înaltă trădare comisă de președintele Klaus Iohannis și a subliniat că, până acum, nu s-a apelat la expertiza sa în domeniul juridic.

Liviu Dragnea a fost cel care le-a cerut social-democraţilor, acum o lună de zile, să depună o plângere penală pentru înaltă trădare pe numele lui Klaus Iohannis: "Domnule Drăghici, împreună cu domnul Iordache, care este prieten la cataramă cu domnul Iohannis şi cu sprijinul de specialitate al domnului Toader, vă rog ca după Anul Nou să depuneţi acea plângere pentru înaltă trădare împotriva lui Klaus Werner Iohannis".

Preşedintele a replicat că depunerea unei plângeri penale împotriva sa pentru înaltă trădare reprezintă un demers politicianist şi ⁣o fantezie a pesediştilor. “Este un demers politicianist, care, din capul locului, este sortit eşecului. Nu poate nimeni să facă o plângere penală împotriva preşedintelui, iar pentru înaltă trădare este o procedură foarte complicată, parlamentară care, în primul rând, nu are niciun suport. Este o fantezie a pesediştilor”, a spus atunci Klaus Iohannis.

În această seară, Tudorel Toader a dat replica.

"În 2006, în România au fost abrogate insulta și calomnia. Mai târziu chiar și adulterul. De ce s-au abrogat? În numele libertății de exprimare. Eu chiar le spun studenților că s-au abrogat insulta și calomnia, care apără onoarea și demnitatea, pentru că au căzut probabil în desuetudine. Adică, dacă românii nu se mai insultă, nu se mai calomniază, nu are rost să mai reglementezi fapta respectivă.N-aș spune că cine a promovat abrogarea e prima soprană în aria calomniei, dar nici nu aș putea să neg. Sigur că nu e greu să arunci o anatemă despre cineva, dar eu voi respecta limitele mele de competență, pe de o parte, limitele mele de ministru al justiției, pe de altă parte.

S-a spus acolo, într-un cadru despre care faceți referire că X și Y să facă cadrul de sesizare și dacă e nevoie să apeleze la expertiza mea. Nu s-a apelat până în momentul acesta, nu m-am deranja dacă nu s-ar apela, nu am văzut un astfel de draft, încât nu pot să ma exprim. Trebuie să-i conserv limitele mele de competență", a declarat Tudorel Toader la Antena 3.

De asemenea, Tudorel Toader s-a referit şi la Klaus Iohannis. Ministrul Justiţiei consideră că actualul președinte "nu are fler" și "nu are abilitate socială", comparativ cu fostul președinte, Traian Băsescu, cel care "avea fler" și "simțea lucrurile".

Totodată, ministrul Justiției a precizat că Traian Băsescu era consiliat mai bine decât Klaus Iohannis.

CITEŞTE AICI CE A SPUS TUDOREL TOADER DESPRE IOHANNIS!

 

.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Astept polemici,barosane,ca de hastagi sunt sătul !
02 Jan 15:34
Dle „ Un Om ”,dintre noi doi unul e comunist.Eu sustin ca dl ministru este de partea hashtagilor,ca nu vrea amnistie si dv spuneti ca sunt comunist.Jurati ca spuneti ce gânditi ?Eu ziceam asa,o amnistie ar tăia bratul de presiune al hastagilor / si a statului paralel /asupra presedintelui meu si al soție domnie sale,ca dacă invinuirile ar fi amnistiate,dl presedinte n-ar mai răspunde la comenzi.Dl Dragnea ,ar putea oferi politici sociale,economice sau ma rog ,solutii, așa e obligat sa răspunda la ce făceau doua angajate pe la Teleroman,ba zice-se ca si Tel Drum alunga concurenta germana ,italiană si mai nou franceză,care se reactivează.ca da comnezi de sericii interne.Si dv imi spneti ca am luat ideile ăiastea de la Lenin,ca Stalin ne-ar fi potcovit bine.Decideti,am dreptae,sau nu,nu mă luati cu invăluiri de la Marx încoace.Franc,de ce nu vrea dl presedinte amnistia ?
Răspunde
0 0
UN OM
03 Jan 23:43
7 Domnule anonim tin sa va anunt ca domnul ministru nu e de partea nimanui el profita la orce pas in confornitate cu ce FEEEDBACK primeste. Astfel de om in ochii mei este o CARTITA sau SOBOLAN care nu merita RESPECT.
O AMNISTIE NU ar taia bratul de presiune al HASTAGILOR ci din contra AR AMPLIFICA PRESIUNEA HASTAGILOR..
Domnule anonim din moment ce in trei rinduri scrise nu sunteti consegvent in idei tind sa cred ca dumneavoastra sunteti COMUNIST sau RAU INTENTIONAT
Citez
"Dle „ Un Om ”,dintre noi doi unul e comunist.Eu sustin ca dl ministru este de partea hashtagilor,ca nu vrea amnistie si dv spuneti ca sunt comunist.Jurati ca spuneti ce gânditi ?Eu ziceam asa,o amnistie ar tăia bratul de presiune al hastagilor / si a statului paralel /asupra presedintelui meu "
Cine este PRESEDINTELE TAU? Ce intelegi prin STATUL PARALEL?
Sincer dupa stilul de SCRIERE si de Gandire dumneata nu stai departe de PCR=FSN=PDSR=PSD=COMUNISTI.
Doar un COMUNIST poate sa scriie asa AMBIGU si ALAMBICAT ca sa nu mai inteleaga nimeni nimic.
Scrisul dumneavoastra seamana leit cu vorbele lui AGAMITA DANDANACHE din piesa O SCRISOARE PIERDUTA al REGRETATULUI IOAN LUCA CARAGIALE.
Citez."Sa se revizuieasca primesc,dar sa nu se schimbe nimic, sau sa nu se revizuieasca primesc dar sa se schimbre pe ici colo prin punctele esentiale"
Doamne cata DREPTATE SI VIZIUNEa putut sa aiba acel DONM.
0 0
UN OM
02 Jan 14:14
Multumesc Frumos conducerii Realitatea.net pentru respectarea Art.30 din CONSTITUTIA ROMALIEI. Traiasca COMUNISMUL INSTAURAT DE CURIND si la dumneavoastra.
Răspunde
0 0
Mai la obiect,de ce nu vrea amnistie dl presedinte,Omule ?
02 Jan 15:39
3 Dle „ Un Om ”,dintre noi doi unul e comunist.Eu sustin ca dl ministru este de partea hashtagilor,ca nu vrea amnistie si dv spuneti ca sunt comunist.Jurati ca spuneti ce gânditi ?Eu ziceam asa,o amnistie ar tăia bratul de presiune al hastagilor / si a statului paralel /asupra presedintelui meu si al soție domnie sale,ca dacă invinuirile ar fi amnistiate,dl presedinte n-ar mai răspunde la comenzi.Dl Dragnea ,ar putea oferi politici sociale,economice sau ma rog ,solutii, așa e obligat sa răspunda la ce făceau doua angajate pe la Teleroman,ba zice-se ca si Tel Drum alunga concurenta germana ,italiană si mai nou franceză,care se reactivează.ca da comnezi de sericii interne.Si dv imi spneti ca am luat ideile ăiastea de la Lenin,ca Stalin ne-ar fi potcovit bine.Decideti,am dreptae,sau nu,nu mă luati cu invăluiri de la Marx încoace.Franc,de ce nu vrea dl presedinte amnistia ?
0 0
Să ne injurăm ,ziceti ? Eu nu !
02 Jan 06:15
Dle cu nume de Om,un ministru este ministru ca sa facă o anume politica,adica nu a hasthagilor,ci a coalitiei de guvernare, aleasa de popor.El,ca orice politician ,are obligatia sa urmăresac daca acțiunile sale au un scop politic clar,dacă mijlocul folosit este legal si constitutional si daca perceptia publică este favorabilă.Să ma iertați dle ministru si cei care va admira,ce facceti nu mentineti dezbinarea socială că nu spuneti nu,actiiunilor care au adus Roamâiei atâtea pagube politice si sociale ?Tineti la foc mic ideea corupției ,dar nu a coruptiei reale,ci a celei făcute de kgb ,adica DNA,in stil gastapoist,si marii politicieni nu se mai ocupă de politica si programe ,ci de penali .Daca asta e politica ALDE ce o promovati ,sunteti si dujmanul lui,pentru el trebuie sa raspundă la atacul asupra justitiei,când ar trebui sa vadă dacă drepturile omului sunt reglementae indeajuns si daca in democratie primeaza cătușele si hastagii,care vor toti cei care provin din partidul dlui Iliescu sa fie condamnati.Pentreu ce ? Dzerdjinsky spunea orice om e cinstit atâta timp cât nu ne-am ocupat NOI de el.Era seful initial al KGB.De-aia,domnul ministru,or faceți ceva pentru tara,or va asteptă catedra,ca vorbiti frumos !Apropo,OUG nr 13 toti spun ca era legală ,dv o lăsati în coada de peste .Si ce daca protesteaza unii ?E dreptul lor,cum au dreptul si functionarii publici sa nu fie haituiti in numele unor imbecili,care falsifica,comanda si intocmesc hartii de bine.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?