Iohannis taie panglica la legea privind "Autostrada Unirii"

29 Noiembrie 2018
Ceremonie bizară, de promulgare a unei legi bizare
Ceremonie bizară, de promulgare a unei legi bizare

Situații absurde în România anului 2018. Nu avem autostrăzi, dar avem legi adoptate de Parlament pentru construirea lor. Colac peste pupăză, președintele s-a gândit să organizeze o ceremonie pentru promulgarea legii neobișnuite. Între timp, portofoliul Transporturilor are un ministru demisionar.

Președintele Klaus Iohannis organizează, joi, o ceremonie publică de promulgare a Legii privind "Autostrada Unirii", potrivit site-ului presidency.ro.

Începând cu ora 17:00, în sala Unirii a Palatului Cotroceni, va avea loc ceremonia publică de promulgare a Legii privind aprobarea obiectivului de investiții Autostrada Iași-Târgu Mureș, denumită și "Autostrada Unirii".

Autostrada Unirii va începe la graniţa României cu Republica Moldova printr-un nou pod peste râul Prut şi se va termina printr-o conexiune cu autostrada A3 Braşov - Borş, în apropierea oraşului Târgu Mureş.

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, pe 7 noiembrie, proiectul de lege privind aprobarea executării obiectivului de investiții Autostrada Iași-Târgu Mureș. Proiectul urmează să fie finanțat de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor."Obiectivul de investiții Autostradăa Unirii se finanțează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor din credite externe și din fonduri europene nerambursabile și/sau prin parteneriat public/privat. În fiecare lege bugetară anuală, pe durată implementării proiectului, se vor aloca acestui obiectiv credite bugetare conform necesarului de finanțare comunicat de Ministerul Transporturilor", se spune în proiectul legislativ.

Ministerul Transporturilor este obligat, în termen de 30 de zile de la publicarea legii în Monitorul Oficial, să demareze procedurile de construcţie a autostrăzii.

Corina Crețu a bătut obrazul guvernului pentru că refuză să facă ,,Autostrada Unirii'' cu foduri UE. Comisarul european a reamintit disponibilitatea de a finanţa din fonduri UE studiul de fezabilitate şi etapizarea construcţiei autostrăzii Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni, subliniind că pentru aceasta este necesară o solicitare din partea autorităţilor române.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
johnneil
29 Nov 10:18
De acum este evident. Daca pana acum nu eram siguri...de acum nu mai exista miligram de indoiala. Politicienii nostri sunt nebuni cu acte in regula.
Cum ma sa dai o lege pentru ceva firesc? Ce trebuia de mult facut?
Plus de asta este stiut faptul ca Romania este tara legilor neaplicate. Oare cate surprize mai avem de trait?
Răspunde
0 0
Unim vestul cu Rusia,pe banii mei ,boieri dv ?
29 Nov 07:46
Imperialismul,ca politică ce domină interesele naționale in detrimentul statelor mici,a inceput cu construirea de căi de comunicații,căi ferate la Bagdad,ca să ajungă Anglia usor spre india,canalul de Suez,sa scurteze drumul pentru tările care aveau nave-atunci România nu avea petroliere,ca pe timpul dlui B-,americanii au miscovit cu canalul de Panama,noi facem autostrada prieteniei RFG cu Rusia lui Putin.Dar pe banii nostrii,zice dna Corina,lăsati parteneriatul cu autostrăzi,ca e destul ăla militar cu SUA si cultural cu Franta.Eu va spun,capitalisti de pretutindeni,construti-vă drumuri,mai trebuie sa si trăim !Fondurile europene sunt doar fonduri de credit că ălea nerambursabile sunt ălea de 200.000 date particularilor sa cumpere unelte din bronz din vest!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?