Iohannis:Rusia,responsabilă pentru desfășurarea unei anchete credibile în cazul catastrofei aviatice

22 Iulie 2014
Iohannis:Rusia,responsabilă pentru desfășurarea unei anchete credibile în cazul catastrofei aviatice
Iohannis:Rusia,responsabilă pentru desfășurarea unei anchete credibile în cazul catastrofei aviatice

Președintele PNL, Klaus Iohannis, consideră că responsabilitatea pentru desfășurarea unei anchete credibile în cazul catastrofei aviatice din Ucraina aparține Federației Ruse.

El precizează într-un comunicat remis marți AGERPRES că a urmărit cu atenție desfășurarea evenimentelor după catastrofa aviatică din Ucraina și reacțiile politice din capitalele europene și SUA și subliniază că în ceea ce privește pierderile de vieți omenești și drama prin care trec familiile victimelor, cuvintele sunt insuficiente pentru a descrie o astfel de tragedie. 

"Nimic, niciun scop politic, nicio circumstanță de fapt și nicio o eroare umană nu justifică ceea ce s-a întâmplat", spune Iohannis. Liderul PNL arată că Federația Rusă este responsabilă și de identificarea unei soluții în cazul problemei ucrainene. 

"Am remarcat pozițiile coordonate ale partenerilor europeni și transatlantici în privința instituirii de noi sancțiuni în cazul în care Federația Rusă continuă să limiteze eforturile investigatorilor. Cred că responsabilitatea asigurării condițiilor pentru desfășurarea unei anchete credibile aparține Federației Ruse. Tot acesteia îi aparține și responsabilitatea identificării unei soluții la problema de fond ucraineană. Ambele aspecte denotă o problemă de comportament a Rusiei pe scena globală și ambele merită egală considerație și soluționare", afirmă Iohannis. 

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

1 0
muuuu !
23 Jul 03:25
Joianul sasesc este deja comic . Incepe sa cujete adanc despre politica externa . Pe cea interna a lamurit-o . Un muuuuuu prelung !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?