IOHANNIS, răspuns pentru ANDREI PLEȘU, privind numirea lui DAN MIHALACHE la Adm. Prezidențială

30 Noiembrie 2014

După ce mai mulți intelectuali, în frunte cu Andrei Pleșu, au semnat o scrisoare deschisă în Revista 22, pentru Klaus Iohannis, în care dezaprobau lista de consilieri care este vehiculată pentru administrația prezidențială,  mai ales posiblitatea ca Dan Mihalache să fie șeful Cancelariei Prezidențiale, președintele ales a avut o primă reacție pe această temă. Iohannis a scris pe facebook că le mulțumește intelectualilor pentru scrisoare, precizând că promisiunile sale față de românie se vor reflecta în toate deciziile sale, inclusiv în privința echipei de consilieri.

”Mulțumesc Revistei 22 pentru scrisoarea deschisă pe care mi-a adresat-o în numele unui grup de intelectuali. Îi asigur pe semnatarii ei că rămân credincios promisiunilor și angajamentelor pe care mi le-am luat față de românii din țară și din străinătate. Acest lucru se va reflecta în toate deciziile mele, inclusiv în privința echipei de consilieri”, scrie Iohannis pe pagina sa de facebook. 

Răspunsul vine după ce mai mulți intelectuali i-au scris lui Iohannis cu privire la alegerea echipei de consilieri din cadrul Administrației Prezidențiale:

”Suntem totuşi uimiți și îngrijoraţi că v-ați oprit, pentru funcția de şef al cancelariei prezidenţiale, asupra unei persoane (Dan Mihalache) ale cărei antecedente nu-l recomandă în nici un caz ca pe un democrat veritabil. De la traseul său curricular, care începe în perioada Văcăroiu, traversează „perioada Năstase” virând apoi către Crin Antonescu, trecând apoi prin opinia sa, pe care a făcut-o publică, privind parteneriatul româno-american, și până la felul în care se exprimă domnia sa („jigodie frustrată”, „mai du-te și tu în mă-ta”, „mai caută pe goagăl”) e în grav dezacord cu ce aşteptăm din partea instituţiei prezidenţiale. Stilistic, se află la antipozi faţă de dumneavoastră, şi ne e greu să ne închipuim cum ar decurge o asemenea colaborare. Nu multe vorbe bune se pot spune și despre ceilalți consilieri ce par a fi fost nominalizați (...)

 Scrisoarea poate fi citită integral pe www.revista22.ro

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
denisa
02 Dec 21:24
Locuri de munca urgente!
Incheiati imediat contract legal si incepeti rapid o activitate noua, usoara, serioasa si profitabila! Foarte multi oameni au inceput deja sa lucreze! Seriozitatea noastra este absoluta! Primele castiguri au fost deja acordate! Avem nevoie de operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi si sa castige 300 dolari lunar!
Pentru detalii,trimiteti textul "Info" la adresa de email: dandenisa25@gmail.com
Răspunde
0 0
Erdei Dorel
02 Dec 14:39
...nici dintr-o gramada nici dintr-alta... sau din amandoua...
Răspunde
0 -4
Viorel
01 Dec 15:44
Bravo, Iohannis! Uite dle ce iute este de mana cel ce tace si le face. Un politruc a raspuns rapid altor politruci in frunte cu seful lor, Plesu, care,mai nou, se ocupa intens de atacarea PSD si a celor ce nu-i sunt pe plac. Tineti-o baieti tot asa, ca sa fie ciorba mereu calda!
Răspunde
0 -2
01 Dec 12:22
Ma uit la 95% dintre comentariile referitoare la Iohannis si ma cutremur de :
1. Cata prostie la limita cu boala psihica in tara
2. Cat jigodism specific al lui Ponta si Sebastian Ghita care i-a angajat
Practic comentatorii nu au subiect si predicat zic dar nu stiu ce zic, le curg balele din gura de napastuiti de natura ce sunt ...
Răspunde
2 0
Ana
01 Dec 09:56
Oferte de lucru alternative pentru toate localitatile! Oferim seriozitate maxima! Incheiati pe loc contract legal! S-au acordat deja primele castiguri! Oamenii sunt foarte multumiti! Avem dovada castigurilor! NU e MLM si NU e joc piramidal! Castigati 300 de dolari lunar, lucrand 3 ore pe zi ca operator online! Detalii va oferim dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: nusibv@yahoo.com
Răspunde
5 -1
nasol !
01 Dec 07:56
Uite asa a ajuns politrukul pe post de papusa pentru acesti cantareti basesti . Fiecare trage de el .
Răspunde
4 -1
01 Dec 07:51
Mi se pare corect, te-ai angajat si fata de bsescu udrea cocos videanu mru blaga...si ei sunt romani si te-au votat.
Răspunde
4 -1
Ioan Plischi
01 Dec 06:38
acesta a fost un raspuns?! raspuns ar fi fost "nu il voi angaja", sau "il voi angaja, pentru ca...", apoi motivele pentru care...
Răspunde
4 -1
nasol !
01 Dec 07:30
4 Uite asa a ajuns politrukul pe post de papusa pentru acesti cantareti basesti . Fiecare trage de el .
2 -2
de departe...
01 Dec 01:07
Aș dori să mă opresc puțin asupra modului ușor ridicol în care se face jurnalism în România și nu asupra aspectelor politice. Nu înțeleg ce este "devastator" în această scrisoare,la fel cum nu găsesc nimic "uluitor" în răspunsul Președintelui. Este același tip de "jurnalism" care, în cazul vreunei arestări cu... presa, se poate auzi câte o voce din stolul de așa-ziși reporteri întrebând isteric: "Tu l-ai omorât? De ce l-ai omorât? Îți pare rău?" sau "Ai furat? De ce ai furat" s.a.m.d.
Răspunde
4 -2
bre
30 Nov 23:16
hodorogu de plesu .. psd-ist ordinar expirat
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?