Iohannis: ”Putem, fără probleme, să organizăm referendumul odată cu alegerile prezidențiale”

10 Iulie 2019

Președintele Klaus Iohannis a afirmat că referendumul pentru modificarea Constituției prin includerea prevederilor privind Justiția ar trebui organizat în același timp cu alegerile prezidențiale. 

Modificarea Constituției prin includerea prevederilor votate de români la referendumul pentru Justiție din 26 mai trebuie confirmată printr-un nou referendum, iar președintele Klaus Iohannis consideră că acesta ar putea avea loc odată cu alegerile prezidențiale.  

”Este bine ca Referendumul pentru modificarea Constituției să fie organizat fie împreună cu primul, fie cu al doilea tur al prezidențialelor. Nu există o recomandare a Comisiei de la Veneția pentru a evita suprapuneri de scrutin”, a spus Klaus Iohannis.

”Putem, fără probleme, să organizăm referendumul odată cu alegerile prezidențiale”, a spus șeful statului.

El a adăugat că nu există o recomandare a Comisiei de la Veneţia privind organizarea unui alt scrutin odată cu alegerile prezidenţiale."Sigur, s-au grăbit unii politicieni, care au şi boicotat acest referendum, să ne spună că există cică o recomandare dată de Comisia de la Veneţia să nu se organizeze alte forme de scrutin împreună cu alegerile. Ţin să informez opinia publică că această recomandare nu există. Deci, nu există o recomandare dată de Comisia de la Veneţia pentru a evita suprapuneri. Deci, putem fără niciun fel de problemă să organizăm referendumul împreună cu prezidenţialele. Şi, ca o notă de subsol, este foarte curios că exact unii politicieni care sunt foarte nemulţumiţi că vin GRECO şi Comisia de la Veneţia să le dea lecţii folosesc argumentul că de la Comisia de la Veneţia ni s-a spus să nu organizam împreună alegeri cu referendum. Iată un exemplu trist de abordare duplicitară din partea unor politicieni români", a afirmat preşedintele.

Klaus Iohannis a mai spus că, în urma cu întâlnirea cu liderii PNL, ”concluziile au fost că voi candida, că vom colabora în continuare și voi câștiga”.

”Eu sunt candidatul PNL și vom avea o campanie așa cum se cuvine și cum se așteaptă românii”, a completat

Iohannis cere Guvernului să desființeze Secția Specială: ”Toată lumea a înțeles că e o anomalie”Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?