Iohannis, prins cu cioara vopsită după gafa cu moldovenii

22 Martie 2019

Președintele Klaus Iohannis, prin cu cioara vopsită. Întrebat  vineri la Bruxelles dacă atunci când a răspuns, într-o dezbatere, la o întrebare referitoare la o eventuală unire dintre România și Republica Moldova a spus că ,,suntem națiuni diferite, nu popoare diferite'', Iohannis a negat. Ba mai mult, întrebat dacă este sigur că a folosit termenul de națiuni,  Iohannis a răsoun sec: ,,Sunt sigur, da''.

Cu toate acestea,  în transcrierea oficială de pe site-ul presidency.ro a discursului din 19 martie rezultă că președintele Iohannis a declarat că ”atunci când ambele popoare vor hotărî că vor acest lucru, atunci se va întâmpla”. Declarația a fost făcută la dezbaterea „Președinte sau cetățean/ om politic și societate civilă”, care a avut loc, marți, la București.

România nu recunoaște existența a două popoare diferite și a unei limbi moldovenești, ci doar a unor națiuni diferite.
 
Iată întrebarea și răspunsul, așa cum apar pe  site-ul presidency.ro:
 
 ,,Întrebare: (...) Este vorba de unirea României cu Moldova, de ce nu s-a făcut în Anul Centenar și de ce nu s-a încercat nimic? Doar numărul 2 a vorbit ceva, însă foarte neclar, și nimeni nu a încercat să facă ceva, un referendum. Parlamentul sunt convins că nu va vota niciodată această Unire, și de asta vă întreb pe dumneavoastră de ce şi când va fi posibil să facem acest referendum, să ne unim cu Moldova?

Președintele României, domnul Klaus Iohannis: Atunci când ambele popoare vor hotărî că vor acest lucru, atunci se va întâmpla.''

 

 Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?