Iohannis, întâlnire cu vicepreședintele SUA, Mike Pence

16 Februarie 2019
Iohannis, întâlnire cu vicepreședintele SUA / Foto: Administratia Prezidentiala
Iohannis, întâlnire cu vicepreședintele SUA / Foto: Administratia Prezidentiala

Președintele Iohannis face un adevărat tur de forță la Conferința de Securitate de la Munchen. După întâlnirile cu cancelarul Germaniei și liderul celui mai mare partid din Parlamentul European, șeful statului s-a întâlnit și cu vicepreşedintele american Mike Pence.

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, sâmbătă, în marja Conferinţei de Securitate de la Munchen, o întâlnire bilaterală cu vicepreşedintele american Mike Pence. 

"Cei doi înalți oficiali au evocat stadiul excelent al Parteneriatului Strategic România-SUA și posibilitățile concrete de aprofundare a acestuia, pe toate dimensiunile. Președintele Klaus Iohannis a reiterat angajamentul consecvent al țării noastre și al său personal pentru consolidarea Parteneriatului Strategic dintre România și SUA și pentru întărirea relației transatlantice. Vicepreședintele american a mulțumit Președintelui României pentru substanța și soliditatea Parteneriatului Strategic, precum și pentru modul în care Președintele Klaus Iohannis acționează pentru susținerea Parteneriatului („strong leadership”), apreciind că SUA și România sunt prieteni foarte apropiați. În același timp, Vicepreședintele Mike Pence a reamintit relația apropiată a Președintelui SUA, Donald Trump, cu Președintele Klaus Iohannis. Nu în ultimul rând, Vicepreședintele SUA a mulțumit pentru decizia recentă a Președintelui Klaus Iohannis de recunoaștere a lui Juan Guaidó ca președinte interimar al Venezuelei. Cei doi înalți oficiali au mai abordat și alte teme de actualitate internațională", anunță Administrația Prezidențială.

Klaus Iohannis a mai avut, tot sâmbătă, întâlniri bilaterale cu preşedintele American Jewish Committee, David Harris, şi cu liderul grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber. 

Şeful statului român a participat, în calitate de invitat de onoare, la cea de a 55-a ediţie a Conferinţei de Securitate de la Munchen.Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Stan
17 Feb 14:45
Respect domnule presedinte Johannis!!! Respect mistre Mike Pence!!! Respect USA!!!
Răspunde
0 0
Stan
17 Feb 14:43
Respect domnule presedinte Johannis!!! Respect mister Mike Pence!!! Respect USA!!!
Răspunde
0 0
anonim
16 Feb 19:48
In sfarsit dupa aproape treizeci de ani avem un presedinte cu care putem sa ne mandrim .Dac-ar disparea printr-o minune din Camere toti hotomanii, mincinosii, Dragnea, haremul lui de tute, camarila lui de bisnitari ajunsi si asociatii de partid, si ne-am mai linisti in ceea ce peiveste viitorul tarii
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?