Ce greșeală majoră a făcut Iohannis după acceptarea lui Dăncilă ca premier

28 Iunie 2018
Dancila, test cu Iohannis
Dancila, test cu Iohannis

Președintele Klaus Iohannis ar trebui să se implice în identificarea unor fisuri în majoritatea PSD-ALDE în contextul moțiunii de cenzură depuse de Opoziție.

"Să nu uităm că președintele a fost cel care a acceptat candidatura doamnei Dăncilă. Îi revine totuși misiunea de a fi mai activ în identificarea căilor prin care doamnă Dăncilă poate fi înlăturată de la guvernare", a explicat Ioan Stanomir, profesor de drept constituțional.

Moțiunea de cenzură respinsă miercuri de Parlament ar fi trebuit pregătită, adică negociată cu membrii PSD-ALDE, care ar fi trebuit lămuriți că păstrarea Vioricai Dăncilă în funcția de premier este "o dezonoare pentru România și o vulnerabilitate pentru națiune", spune Ioan Stanomir.

"O moțiune de cenzură nu trebuie doar depusă, ci și pregătită. Ea presupune un efort concertat de identificare a fisurilor în majoritatea PSD-ALDE și de exploatare a acestor fisuri în folosul debarcării doamnei Dăncilă. Aceste elemente nu au fost întrunite ieri. În mod evident, pentru o parte însemnată a opiniei publice, ceea ce trăim este un scandal, dar pentru membrii onoratei majorități se pare că incompetența doamnei Dăncilă nu este un argument suficient", a comentat Ioan Stanomir potrivit Ziare.com.

Întrebat dacă președintele Klaus Iohannis ar trebui să încerce o mediere între Putere și Opoziție, Ioan Stanomir a răspuns: "Președintele ar fi trebuit să se implice în identificarea acestor fisuri în majoritatea PSD-ALDE".Potrivit Constituției, căderea Guvernului României se poate produce doar "prin intermediul unei moțiuni de cenzură sau prin demisia doamnei Dăncilă".Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?