Iohannis explică de ce nu s-a implicat în căderea Guvernului prin moțiune de cenzură

19 Decembrie 2018

Președintele Klaus Iohannis a lansat, miercuri, un nou atac la adresa alianței de guvernare PSD-ALDE, despre care spune că "va arunca economia în haos" prin Ordonanța de urgență anunțată cu o zi înainte de ministrul de Finanțe.

Întrebat de jurnaliști dacă are ceva să-și reproșeze cu privire la faptul că nu s-a implicat mai mult în susținerea moțiunii de cenzură depusă de Opoziție, Klaus Iohannis a invocat "separația puterilor în stat".

Iohannis a spus că, personal, își permite să aibă simpatie pentru o parte a Parlamentului și antipatie față de altă parte, dar nu le poate spune parlamentarilor ce să facă:

"Separarea puterilor în stat nu se aplică când e vorba de prezența președintelui în ședințele de Guvern, pentru că ambele instituții reprezintă latura executivă a Puterii statului, dar Parlamentul e puterea legislativă și nu e treaba președintelui să facă programul Parlamentului. La fel, nu e treaba Parlamentului să-i spună președintelui ce să facă. Această chestiune se tranșează între parlamentari. Eu, personal, îmi permit să am simpatie față de o parte a Parlamentului și antipatie față de altă parte, dar doar atât", a spus Klaus Iohannis.

Vezi răspunsurile președintelui la întrebările jurnaliștilor de la min. 8,30:Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?