Dăncilă, acuzată că îi amăgește pe pensionari. Iohannis: "Nu, doamnă, nu ați mărit nimic"

15 Martie 2019
Războiul Palatelor pe pensiile promise
Războiul Palatelor pe pensiile promise

Președintele Klaus Iohannis îi reproșează premierului Viorica Dăncilă că îi amăgește pe români în legătură cu creșterea pensiilor și spune că PSD nu își respectă programul de guvernare cu privire la pensiile promise.

La Guvern se trăiește "într-o lume paralelă", spune Klaus Iohannis, iar ceea ce premierul Dăncilă numește "creșteri anticipate" reprezintă doar o acordare întârziată a drepturilor care li se cuvin pensionarilor.

"Nu, doamnă prim-ministru, nu ați mărit nimic anticipat! Încetați să-i mai amăgiți pe români... Pentru anul 2019, creșterea pensiilor este doar la un sfert din ceea ce ați promis și doar pe ultimul trimestru", acuză președintele.

Potrivit lui Iohannis, întotdeauna alții, nu PSD sunt de vină pentru întârzierea majorării alocațiilor copiilor și pentru drepturile încălcate ale pensionarilor.

Iohannis, atac în rafale la PSD. "Este singurul vinovat pentru întârzierea progresului României"

"În legătură cu pensiile, constat că la Guvern se trăiește de-a dreptul într-o lume paralelă. Nu, doamnă prim-ministru, nu ați mărit nimic anticipat! Încetați să-i mai amăgiți pe români și citiți propriul dumneavoastră program de guvernare! Da, acela din scoarță în scoarță! Acolo scrie clar că, în 2018, punctul de pensie va fi 1.100 lei, iar în 2019, și da, suntem în 2019, va fi 1.265 lei.Știți cât este punctul de pensie acum? Nu, nu este 1.265 lei, așa cum ați promis și cum scrie în programul dumneavoastră de guvernare! Este 1.100 lei. Abia în septembrie, cu creșterea pe care ați promis-o și pe care, sincer nu știm dacă o veți respecta, va crește la ce ați promis pentru tot anul, 1.265 lei.

Deci, pentru anul 2019, creșterea pensiilor este doar la un sfert din ceea ce ați promis și doar pe ultimul trimestru.

Iar ceea ce numiți dumneavoastră creșteri anticipate reprezintă doar o acordare întârziată a drepturilor care au fost promise și se cuvin pensionarilor! Acesta este adevărul cu pensiile promise și mărite!", a declarat Klaus Iohannis, vineri, la Cotroceni.

Toată guvernarea PSD din ultimii 2 ani este o mare gaură neagră pentru economia românească și pentru societatea românească, acuză Klaus Iohannis.

Iohannis se alătură protestului #șîeu pentru autostrăzi. Mesajul președintelui -VIDEO

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?