Iohannis vrea să-i bage pe toți funcționarii statului la cursuri de combaterea antisemitismului

6 Decembrie 2018
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis i-a primit joi la Cotroceni pe Paul Shapiro, directorul Biroului de Relaţii internaţionale şi pe Radu Ioanid, directorul Diviziei de Programe Arhivistice Internaţionale din cadrul Muzeului Memorial al Holocaustului din Washington SUA.

Klaus Iohannis a insistat asupra unei iniţiative viitoare privind organizarea unei structuri educaţionale instituţionalizate pentru cursuri şi training-uri pentru funcţionari, diplomaţi, personalul din structurile de ordine şi siguranţă, cu privire la tema Holocaustului, combaterea antisemitismului, xenofobiei, a discriminării şi a urii.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, s-a pus accent pe nevoia de a educa societatea în legătură cu acest subiect, întrucât cercetările recente au arătat că, din păcate, este foarte puţin cunoscut şi asumat acest capitol istoric traumatic.

Preşedintele României a arătat că trebuie identificate modalităţi pentru a nu uita aceste tragedii, pentru a păstra şi apăra memoria victimelor, şi a evita alunecarea periculoasă în abordări superficiale ori în ignoranţă.

În cadrul discuţiilor, au fost abordate aspecte legate de evoluţia proiectului "Muzeul Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului din România" şi menţinerea pe agenda publică a subiectelor legate de prezervarea memoriei Holocaustului şi combaterea antisemitismului.În cadrul întrevederii, reprezentanţii Muzeului Memorial al Holocaustului şi-au exprimat aprecierea pentru eforturile întreprinse de România şi de Preşedintele Klaus Iohannis, în special, în această direcţie şi şi-au manifestat deplina susţinere pentru proiectele viitoare.

De asemenea, s-a discutat şi despre evoluţiile îngrijorătoare care au loc la nivel internaţional, respectiv tendinţele xenofobe, antisemite şi de negare a Holocaustului. În acest context, participanţii la întâlnire au susţinut că derapajele unor persoane publice sunt extrem de nocive pentru că ele pot anula sau periclita progresul pe care România l-a făcut în ultimele două decenii, iar acest simulacru de cultură şi istorie din spaţiul public, folosit în scop politic, de defăimare a unor reprezentanţi ai autorităţilor sau a unor categorii din societate, trebuie să înceteze.

Reamintim că Iohannis a fost acuzat în luna noiembrie de antisemitism din cauza faptului că a refuzat numirea la Ministerul Dezvoltării a lui Ilan Laufer, acesta fiind propus de PSD.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?