Iohannis avertizează PSD-ALDE: Evaluarea că partenerii externi se amestecă în cele interne, greşită

12 Septembrie 2018
Iohannis avertizează PSD-ALDE: Evaluarea că partenerii externi se amestecă în cele interne, greşită
Iohannis avertizează PSD-ALDE: Evaluarea că partenerii externi se amestecă în cele interne, greşită

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut un discurs după întâlnirea pe care a avut-o cu premierul olandez. Şeful statului a transmis indirect un avertisment către PSD-ALDE, spunând că semnalele venite din partea partenerilor externi privind respectarea statului de drept trebuie luate foarte în serios, punctând că evaluarea unor politicieni români conform căreia aceştia se amestecă în politica internă este fundamental greşită.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că semnalele venite din partea partenerilor externi privind respectarea statului de drept trebuie luate foarte în serios, punctând că evaluarea unor politicieni români conform căreia aceştia se amestecă în politica internă este fundamental greşită.

"Aceste semnale venite de la partenerii noştri trebuie să fie luate foarte, foarte în serios. Noi suntem împreună în UE şi împreună vrem să construim o Uniune mai puternică şi atunci, dacă într-o parte apar probleme care atrag atenţia, este bine ca toată lumea să reacţioneze în ideea de a îmbunătăţi întregul mers. Ştiu că în politica românească sunt voci care acuză că partenerii noştri se amestecă în treburile interne ale României. Această abordare este fundamental greşită, tocmai în virtutea faptului că suntem împreună în UE este obligatoriu ca atunci când ceva nu merge neapărat aşa cum trebuie să se atragă atenţia. Aceste semnale trebuie luate foarte, foarte în serios, cum de altfel trebuie luată foarte în serios şi opinia unor actori avizaţi externi, cum este, de exemplu, Comisia de la Veneţia, care în zilele următoare se va afla în România nu pentru a ne critica, acesta este un discurs populist greşit. Oamenii vin ca să ne ajute să construim o legislaţie mai performantă, mai modernă. Anumite abordări populiste prin care se arată că ar veni unii străini să ne înveţe cum să ne rânduim noi ţara le refuz clar şi categoric. Noi suntem într-o uniune a valorilor. Noi dorim să ne consultăm cu parteneri bine intenţionaţi care vin să ne ajute. Aceste lucruri trebuie foarte, foarte bine înţelese şi aceste lucruri sunt importante pentru noi toţi. Nu putem să fim parte într-o comunitate de valori şi să ne izolăm faţă de această de comunitate", a spus şeful statului la conferinţa comună cu premierul Regatului Ţărilor de Jos, Mark Rutte, care efectuează o vizită oficială în România.

Şeful statului a subliniat, în context, importanţa summitului de la Sibiu, arătând că se vor "desena liniile viitorului nostru" cu această ocazie.

"Acest viitor al Uniunii include România şi pentru asta avem tot interesul să arătăm că noi, românii, am înţeles că este vorba despre valori, valori pe care şi noi le respectăm", a mai spus Iohannis.Întrebat cu privire la acuzaţiile din partea coaliţiei de guvernare că protestul din 10 august ar fi fost finanţat extern, el a răspuns: "Nu am astfel de date".

La rândul său, premierul Olandei a precizat că există o serie de îngrijorări cu privire la statul de drept în România în contextul evenimentelor recente.

"Este adevărat că am urmărit şi noi evenimentele recente din România. Avem şi noi o serie de îngrijorări cu privire la statul de drept. Comisia Europeană, şi ea recent şi-a manifestat îngrijorările cu privire la eforturile de reformă care par să încetinească ritmul. Din perspectiva noastră privim întâi la Comisia Europeană şi vedem ce fac ei acolo. Pentru noi toţi, pentru toată Uniunea, statul de drept este un aspect cheie, este fundamentul parteneriatului european, siguranţa juridică legală pentru firme şi persoane private este extraordinar de importantă. Să vedem cu ce va veni Comisia şi apoi vom vedea fiecare dintre noi, independent, dacă s-au făcut progrese şi în ce măsură", a spus Rutte.

Totodată, preşedintele a apreciat buna cooperare dintre România şi Olanda, şi a ţinut să menţioneze că a urmărit discursul lui Jean Claude Juncker, şi a salutat mesajul său de unitate.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Stan
13 Sep 05:59
JOS CIUMATII ROSII JEFUITORI BOLSEVICI ILIESCIENI CRIMINALI DIN ROMANIA..JOS DRAGNEA PENALUL INFRACTOR MARLAN JEFUITOR.
Răspunde
0 0
Stan
13 Sep 05:58
JOS CIUMATII ROSII JEFUITORI BOLSEVICI ILIESCIENI CRIMINALI DIN ROMANIA..JOS DRAGNEA PENALUL INFRACTOR MARLAN JEFUITOR.
Răspunde
0 0
Don giuliani di neu orc
12 Sep 20:37
... asa ... numai eu am voie sa intervin in politica interna a cui vreau eu ! Restul
Sa ceara voie cind vor sa deschide pliscul !
Răspunde
0 0
Dragos
12 Sep 19:14
Imperiul Otoman, care era un partener extern se cam amesteca in treburile interne, asa scria la Istorie
Răspunde
0 0
Manea Marin
12 Sep 19:02
Cred ca dl.Johanis face o mare greseala,ar fi bine sa-si puna ochelari.De la noi se vede atat de limpede amestecul celor de afara incat si chior daca ai fi si tot ai vedea.Dl.nu vede !!!!!!!!
Răspunde
0 0
marc
12 Sep 18:22
Bine mă, păi tu nu ai date desprre nimic. Tu nu știai nici de Portocală, nici de Onea, nici de kovesi. Nu ți-e rușine bă trădătorule?
Răspunde
0 0
Rodica Aradoaei
12 Sep 18:44
7 Iohanis un hot si mare mincinos
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?