Iohannis: Am decis să încerc o mediere între Guvern şi BNR. S-a mers cam departe cu unele afirmaţii

23 Aprilie 2018
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că a tras un semnal de alarmă în ceea ce priveşte salariile şi că este treaba guvernaţilor să corecteze dezechilibrele existente în momentul de faţă. Acesta a spus că există probleme cu salariile, iar guvernanţi se fac că nu vad nimic. De asemenea, preşedintele ţării a precizat, în ceea ce priveşte animozitatea dintre Executiv şi BNR, că a luat decizia să înceapă o mediere, urmând să invite cele două părţi la Cotroceni pentru discuţie. 

"Eu am invitat cele două doamne şi am dat un semnal foarte clar. În chestiunea salariilor, lucrurile nu merg aşa cum ar trebuie, sunt probleme şi am rugat pe toată lumea să se puce de treabă. Este evident că avem cel puţin în public opinii diferite, atrag atenţia că lucrurile nu merg cum trebuie, avem în fiecare zi pichetări, iar guvernanţii se fac că nu văd nimic şi repetă mecanic că lucrurile sunt în regula. E treaba Guvernului să vadă care sunt cauzele acestor nemulţumiri", a precizat Klaus Iohannis. 

Preşedintele a mai afirmă că este posibil ca anumite abordări ale BNR să semene cu cele ale preşedinţiei. "Suntem oameni care înţelegem legile economiei şi vedem ce se întâmplă în economia României. Acea abordare de a arunca în curtea BNR inflaţia e greşită. E greşit să acuzi investitorii străini de creşterea inflaţiei, dobânzilor. Politicile discutabile ale PSD au dus la aceste nelinişti în piaţă şi la creşterea inflanţiei şi a dobânzilor", a mai spus şeful statului. 

Preşedintele a mai spus că problema poate fi rezolvată, însă numai printr-o abordare responsabilă. "Încă de la început am atras atenţia că aceste politici vor produce dezordine pentru că nu au existat studii de fundamentare serioase, negocieri cu partenerii sociali. S-a trecut în forţă prin Parlament cu aceste politici", explică Iohannis, adăugând că inflaţia a anulat creşterile salariale, dobânzile au crescut. 

Iohannis critică Guvernul: Nimeni din UE nu își mută ambasada. Nu comparăm România cu SUA

"Românii care au credite se uită cu îngrijorare la evoluţia ROBOR, poate fi corectată dar nu de la BNR, ci de la Guvern", a spus preşedintele ţării, completând că guvernele PSD nu au înteles foarte bine urmările măsurilor luate.

Klaus Iohannis atrage atenţia că nu se vor corecta aceste greşeli ale guvernanţilor, vor duce la dezechilibre care se vor perpetua în timp.

Acesta a mai spus că din cauza acestor chestiuni şi a animozităţilor dintre Guven şi BNR a decis să încerce o mediere. "Voi invita şi pe unii şi pe alţii la Cotroceni ca să vedem unde sunt de fapt problemele", a declarat şeful statului.

Preşedinţele Iohannis mai precizează că vor veni la aceeaşi masă parţile care au opinii diferite. "Mi se pare că s-a mers cam departe cu unele afirmaţii destul de contondente", a completat acesta. "Sper să ajungem la un numitor comun", a mai spus Klaus Iohannis.

Ioannis, după ce Dăncilă nu i-a răspuns la telefon: ”Dacă era un domn prim ministru spuneam ceva..”

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Slavescu Marian
23 Apr 21:52
Pai si Iohannis asta cere cam mult de la un Prim Ministru teleghidat cum e Vioreaua. Pai trebuia sa-i dea un SZMS ca o suna peste jumatate de ora si sa-i precizeze tema discutiei ca sa aiba si Viorica timp sa-l anunte pe Dracnea ca sa-i trimita raspunsurile. Altfel femeia asta pe care CTP a asemanat-o instinctiv dar fara sa greseasca cu ruda cea mai apropiata a omului, nu are urgente. Ea e PM si nu trebuie sa ai obraznicia sa o deranjezi de la un asa eveniment cind un copil sta in cap in cinstea ei. C arestul tarii o injura ca este analfabeta si agramata si citeste cu greu biletelele la declaratiile de presa. Spun declaratii ca e absolut evident pentru toti care vor sa vada ca de fapt conferinte de presa nu e in stare sa faca neavind pe Daddy linga ea sa-i sopteasca. Romania cu poporul asta imbecil care suporta astfel de guvernanti nu e nici macar la nivelul Burkinei Fasso desi maimute care fac tumbe la semnalul marelui dresor Dragnea sunt cam prin toate functiile de raspundere in stat.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?