CNSAS a declanșat o anchetă internă după scandalul privind „colaboratorii” Securității

16 Aprilie 2018
Istoricul Ioan Aurel Pop
Istoricul Ioan Aurel Pop

Scandalul continuă după ce Revista 22 a publicat o listă cu peste 200 de persoane despre care afirmat că au fost colaboratori ai Securității. Nume celebre apar pe această listă, dar atacul revistei a fost centrat pe noul președinte al Academiei Române, Ioan Aurel Pop.

Jurnalistul Dan Andronic face noi dezvăluiri despre listele cu „colaboratori" ai Securității-spionajului extern, publicate de Revista 22.

„Noi informații despre listele cu "colaboratori" ai Securității - spionajul extern, publicate de Revista 22.

1. La CNSAS s-a declanșat o anchetă internă, întrucât sunt indicii temeinice că s-au săvârșit niște infracțiuni.

2. În privința modului în care s-au scos documentele din CNSAS am următoarele date certe:- în 22 februarie, Mădălin Hodor a făcut cerere de acreditare ca cercetător cu o temă legată de Istoria spionajul românesc, perioada 1939-1989;

- în 7 martie, înainte de aprobarea cererii de către Colegiul CNSAS a cerut fotocopii după unele dosare, inclusiv cele publicate în Revista 22, deci știa exact ce caută!;

- în 13 martie primește aprobarea acreditării sale; în 15 martie primește fotocopii, dar ele sunt anonimizate, adică o mare parte din numele prezente sunt șterse; profitând de schimbarea conducerii CNSAS și incertitudinea care domnește într-o instituție în asemenea momente, Mădălin Hodor face presiuni, invocând calitatea de funcționar al CNSAS și obține noi copii, neanonimizate; - 12 aprilie, le obține și le publică în Revista 22", scrie Dan Andronic.

Articolul integral în Evz

"Nu s-a demonstrat că Ioan Aurel Pop era omul Securității", explică istoricul Marius Oprea

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?