"Investește în tine!". Noul program poate fi accesat din 15 octombrie

12 Octombrie 2018

"Investește în tine!". Începând de luni, 15 octombrie, pot fi contractate credite cu dobândă și comisioane de analiză a dosarului suportate de la bugetul de stat pentru continuarea pregătirii profesionale.

"Investește în tine!". Premierul Viorica Dăncilă  a anuțat joi seară că au fost semnate astăzi toate documentele necesare pentru accesarea finanțării prin programul ”Investește în tine”.

Tinerii între 16 şi 26 de ani pot contracta credite de la CEC cu dobândă și comisioane de analiză a dosarului suportate de la bugetul de stat de până la 40.000 de lei,iar persoanele între 26 şi 55 de ani pot lua acelaşi tip de credite de până la 35.000 de lei.

Sunt eligibile persoane până la vârsta maxim admisă  neîmplinită la data solicitării creditului. Condiția  este să fie înscrise într-o formă de studii, inclusiv cursuri de reconversie şi/sau specializare profesională, obligatoriu autorizate de Ministerul Educaţiei.

Dacă cel care apelează la acest instrument de creditare este angajat, mai poate solicita încă 20.000 de lei.Durata maximă de creditare este de 10 ani. cel puţin egală cu perioada studiilor, nu mai mult de 5 ani de la data acordării creditului.

Dobânda pentru aceste împrumuturi va fi suportată de la bugetul de stat. Anii de pregătire sunt considerați perioadă de graţie pentru pe durata studiilor, dar nu mai mult de 5 ani de la data acordării creditului. Mai multe pe realitateafinanciara.net.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?