Invenția mai fierbinte decât Soarele: cum a fost posibil așa ceva?

28 Mai 2019

Oamenii de știință au reușit în sfârșit după lungi cercetări să creeze o invenție care este de șase ori mai fierbinte decât Soarele. Practic, cercetătorii au creat în laborator un Soare artificial, dar care este mult mai fiebinte decât cel adevărat.

O echipă de cerecetători de la Experimental Advanced Superconducting Tokamak (EAST), China, a reușit să recreeze în premieră temperaturile din interiorul Soarelui. Ba mai mult, a reușit să depășească pragul de temperatură din interiorul Soarelui.

În acest sens, oamenii de știință din China au încălzit plasma din interiorul reactorului la 100 de milioane de grade Celsius, adică la o temperatură de șase ori mai mare decât cea a Soarelui.

De asemenea, în interiorul stelelor, hidrogenul fuzionează în heliu, iar mai apoi apar elementele mai grele. Procesul de fuziune eliberează cantități foarte mari de energie, iar produsele secundare nu sunt radioactive.

Soarele artificial care este mult mai fierbinte decât cel adevărat

Soarele artificial a putut fi un succes datorită reactorului de la Hefei Institutes of Physical Science, care a fost pornit în anul 2006, pentru a putea fi făcute diverse experimente ce implică fuziunea nucleară.În cel mai recent experiment, cercetătorii au combinat patru metode de încălzire pentru a ajunge la 100 de milioane de grade Celsius.

Procesele de încălzire au dus la apariția fuziunii în reactor, dar rezultatul net nu a fost unul pozitiv. Temperatura maximă a fost susținută timp de zece secunde.

Fuziunea nucleară este procesul care are loc natural în miezul stelelor și care presupune unirea a doi nuclei de hidrogen.

Reacția chimică generează o cantitate uriașă de energie, producând astfel lumină și căldură. Fuziunea nucleară ar putea genera cantități enorme de energie.

Beneficiul fuziunii nucleare este faptul că reprezintă o producție continuă de energie la scară largă, cu emisii zero de gaze cu efect de seră și fără deșeuri radioactive de lungă durată.

Sursa

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Buhăescu Alexandru
29 May 16:33
Andrei Simion cum dracu' creezi o invenție sau inventezi o creație? A naibi scoala... Lasă-te de meserie că nu-i de tine.
Răspunde
0 0
Buhăescu Alexandru
29 May 16:32
Andrei Simion cum dracu' creezi o invenție sau inventezi o creație? A naibi scoala... Lasă-te de meserie că nu-i de tine.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?