Într-o comună covăsneană, votarea a fost oprită 10 minute din cauza deteriorării unei ştampile

22 Noiembrie 2009
Stamplila vot
Stamplila vot
FOTO: emaramures.ro
În urma verificării poliţiştilor, s-a decis să se deschidă una dintre urne şi s-a descoperit că amprenta de cauciuc era în urnă.

Procesul de votare în comuna Boroşneu Mic, din judeţul Covasna, a fost oprit în jur de 10 minute, duminică după-amiază, din cauză că amprenta de cauciuc a unei ştampile de vot a dispărut.

Purtătorul de cuvânt al Centrului Judeţean de Comunicare Covasna, Andrea Buzsi, a declarat corespondentului NewsIn că dispeceratul IJP a fost sesizat că la Secţia 120 din Boroşneu Mic nu putea fi găsită amprenta din cauciuc a unei ştampile de vot, astfel că a fost oprită votarea timp de 10 minute.
În urma verificării poliţiştilor, s-a decis să se deschidă una dintre urne şi s-a descoperit că amprenta de cauciuc era în urnă. Ea se lipise de buletinul de vot şi votantul care a utilizat ştampila nu observase, introducând buletinul cu tot cu amprenta ştampilei.
Pioliţiştii mai verifică o sesizare din partea unei preşedinte a unei secţii de votare din Sf.Gheorghe, care a reclamat la 112 că la secţia ei s-a prezentat un bărbat de 53 de ani care avea deja aplicat pe actul de identitate autocolant cu inscripţia "votat", fără data de astăzi însă.

"În urma sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi, în urma verificărilor efectuate şi a audierii bărbatului, au stabilit că după ce acesta a votat, a ieşit din cabina de vot, iar membra comisiei de votare care i-a dat buletinele şi ştampila era ocupată şi a rugat o colegă să aplice autocolantul pe cartea de identitate a votantului. În momentul în care colega a vrut să aplice autocolantul, a observat că pe actul de identitate deja este aplicat un autocolant cu inscripţia "votat" fără însă a fi completat cu data de astăzi. Votantul declară că el nu a mai votat în altă secţie de votare şi nu ştie cum se poate să aibă aplicat autocolantul pe actul de identitate. Poliţiştii continuă verificările în cauză", a mai declarat Andrea Buzsi.

Subiecte pe aceeași temăSursă: NewsIn

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?